Kraliçe 2. Elizabeth'in meşhur broşunun anlamlı hikâyesi

Kraliçe 2. Elizabeth’in kalbinin tam üstüne iliştirdiği değerli broşun anlamınlı hikâyesi ilgi çekti. İşte o broşun anlamı:

07 Temmuz 2022 14:54

18

Kraliçe 2. Elizabeth'in meşhur broşunun hikâyesi | 1952 yılında Büyük Britanya Kralı'nın büyük kızı ve veliahtı Prenses Elizabeth, eşi Prens Philip ile birlikte Kenya'ya bir resmî ziyarete gitmişti. Orada aldığı bir haber ile ülkesine geri döndü. Babası Kral George VI, kızı ve damadı Kenya gezisindeyken hayatını kaybetmişti.

28

Kraliçe 2. Elizabeth'in meşhur broşunun anlamlı hikâyesi

38

Elizabeth, "prenses" olarak gittiği Kenya'dan Londra'ya  "kraliçe" olarak döndü. Hayatı ve geleceği tamamen değişmişti.

48

Babasının ölümüyle onun yerine geçen ve kraliçe unvanını alan Elizabeth, Kenya dönüşü, baba kaybı nedeniyle tuttuğu yasın simgesi olarak tepeden tırnağa siyah giyinmişti. O kıyafetinde dikkati çeken bambaşka bir ayrıntı vardı. Yakasının sol yanında, kalbinin tam üstüne iliştirdiği değerli bir broş vardı.

58

Elizabeth için anlamı olan broş, kaybettiği babası tarafından kendisine 21'inci doğum günü hediyesi olarak verilmişti.

68

Elizabeth için anlamı olan broş, kaybettiği babası tarafından kendisine 21'inci doğum günü hediyesi olarak verilmişti.

78

Kraliçe Elizabeth'in o gün üzerinde taşıdığı broş ve onun gibi birçok değerli ve özel anlamlar içeren parça Windsor Kalesi'nde düzenlenen sergide gözler önüne serilecek. Sergide, İngiliz kraliyet ailesinin ve elbette Kraliçe 2. Elizabeth'in kullandğı mücevherler, elbiseler, kolye ve küpelerin yanı sıra çeşitli fotoğraflar ve objeler de yer alacak. Kraliçe'nin babasının hediyesi olan bu alev zambağı şeklindeki broş da sergilenen parçalar arasında yer alacak.

88

Bu broş, Zimbabwe'nin ulusal çiçeği olan alev zambağı şeklinde tasarlandı. Elmas ve platin parçalardan oluşan broşun yaratılmasına tam 42 bin öğrenci cep harçlıklarıyla katkıda bulundu. Broş, mücevher ustası H.H. Bell tarafından tasarlandı ve Johannesburg'da Sidersky ve Oğulları adlı şirket için çalışan Eric Kipin tarafından yapıldı. Alev zambağı şeklindeki bu broş, babası Kral George VI tarafından kızı Elizabeth'e 21'inci doğum günü hediyesi olarak verildi. O sırada bütün aile Güney Afrika'da bir gezide bulunuyordu.