"Klasik prenses tanımına uymamakla" itham ediliyor: Geleceğin prensesi Amalia, eleştiri oklarının hedefinde

18 Nisan 2024 22:32

16

"Klasik prenses tanımına uymamakla" itham ediliyor: Geleceğin prensesi Amalia, eleştiri oklarının hedefinde

26

Avrupa’da birçok kişiye göre sadece masallarda kalan krallar, kraliçeler, prensler ve prensesler hala varlıklarını sürdürüyor. Bu monarşi aileleri bir tür ülke tanıtımına katkı da sağlayarak varlıklarını koruyor ve zaman zaman gündem oluyor.

36

İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia, resmi bir ziyaret için Hollanda'ya gitti. Çifti, Hollanda'da Kral Willem Alexander ile Kraliçe Maxima karşıladı. Her ikisi de kraliçe de karşılama töreninde bütün dikkatleri üzerine topladı. Maxima, kırmızılara bürünürken Letizia, yeşiller giymeyi tercih etti. Buluşmada gösterişli kıyafetler, aile yadigarı nişanlar, taçlar ve mücevherler eksik değildi.

46

51 yaşındaki İspanya Kraliçesi Letizia ile ondan bir yaş büyük olan Hollanda Kraliçesi Maxima, aile koleksiyonlarına ait en gösterişli taçlar ve mücevherlerle donandı. Söz konusu yemekte, böyle bir yemeğe ilk kez katılan “ev sahibi ülkenin gelecekteki kraliçesi” Catharina Amalia da vardı. Genç prenses, giyimi kuşamı ve taktığı mücevherlerle bütün bakışları üzerinde topladı.

56

Bir süredir zaman zaman anne ve babasıyla bazı etkinliklere ve davetlere katılan 20 yaşındaki Catharina Amalia, için dün geceki resmi yemek bir ilkti. Hollanda'nın gelecekteki kraliçesi Amalia, o gece için lacivert renkte bir tuvalet giydi. Tül bir pelerinle tamamladığı kıyafetinin üstüne konumunu simgeleyen kuşağını da taktı. Genç Prenses ile ilgili en çok dikkat çeken ayrıntı ise başındaki taçtı.

66

Zamanı geldiğinde tahtı babasından devralacak olan Amalia, sık sık dünya basınında kendine yer buluyor. Amalia’nın fiziği “Klasik prenses tanımına uymuyor” gerekçesiyle zaman zaman eleştirilerin odağı oluyor. Gelecekte babası Kral Willem Alexander'ın yerine ülkesinin tahtına geçecek olan Amalia, Avrupa'nın soylu ailelerinin de ilgi odağında.