Kalben bu ihbar nedeniyle gözaltına alınmış

17 Mayıs 2024 11:06

112

Kalben bu ihbar nedeniyle gözaltına alınmış

212

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ünlü şarkıcı Kalben'in evine operasyonu düzenlenmişti.

312

Yürütülen soruşturma doğrultusunda ikamete yapılan baskında şarkıcı Kalben Sağdıç, gözaltına alındı.

412

Kalben'in evinde yapılan aramada miktarı 15 gram olduğu öne sürülen madde ile birlikte 2 bin avro, 730 dolar ve 1.500 TL'ye el konmuştu.

512

Kalben'in evinde yapılan aramada, oyuncak araba içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu iddia edilmiş, sanatçı yurtdışına çıkış yasağı içeren adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

612

Kalben yaptığı ilk açıklamada, "Canlarım; müzik, edebiyat ve dostluk yoluyla tanıştıklarım... İyiyim, daha da iyi olacağım" demişti. Günaydın’da yer alan habere göre; Kalben'in İtalya’da madde kullanırken gizlice çekilmiş bir video eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbar sonucu gözaltına alındığı belirtildi.

712

Söz konusu ihbarda, ünlü şarkıcının uyuşturucu madde satışı yaptığı da iddia edilince, gözaltı operasyonuna karar verildiği kaydedildi. İhbarcının emniyete gönderdiği bir dilekçeyle dile getirdiği öğrenildi.

812

İhbarcının dilekçesinde, uyuşturucu maddeyi sağlayan kişilerin isimlerini de verdiği öne sürüldü.

912

İhbar sonrası gözaltına alınan Kalben ise ifadesinde dağıtım ve satış iddialarını kesin bir dille reddetti.

1012

İhbarcının iddia ettiği gibi kimseye uyuşturucu madde temin etmediğini söyleyen Kalben, söz konusu videonun İtalya gezisi sırasında bir arkadaşı tarafından gizlice çekildiğini ve yakın zamanlarda video karşılığında kendisinden para istediğini anlattı.

1112

Para vermeyince şantajcının videoyu emniyetle paylaşıp, şantajın boyutunu artırdığını söyleyen Kalben, bir arkadaşının ziynet eşyalarını çalması nedeniyle duyduğu üzüntünün ardından madde kullandığını anlattı.

1212

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaya ilişkin yürüttüğü soruşturma devam ediyor.