Jose Mourinho'nun unutulmaz açıklamaları ve kavgaları

25 Ağustos 2022 12:42

118

Futbol tarihinin en başarılı ve tartışmalı teknik direktörlerinden Jose Mourinho, açıklamları ve kavgalarıyla da çok konuşuldu. Goal Türkiye'nin haberine göre, Mourinho unutulmaz kavagaları:

218

Shaw'un vücudu, Mourinho'nun beyni - Old Trafford'da Everton'a karşı 1-1'lik hayal kırıklığı yaratan bir beraberlikten sonra Mourinho, 21 yaşındaki Luke Shaw'ı hedef aldı. Ve İngiliz oyuncunun iyi bir performans göstermesinin tek nedeninin taç talimatları olduğunu iddia etti. “(Shaw) iyi bir performans sergiledi, ama kendi vücuduyla ve benim beynimle oynuyordu. Çünkü o benim önümdeydi ve onun adına her kararı ben veriyordum. "Onun için ne zaman içeriyi ne zaman kapatacağımı, ne zaman açacağımı, ne zaman içeri gireceğimi, ne zaman rakibe baskı yapacağını düşünüyordum, her kararı onun adına veriyordum." Bu, Mourinho Old Trafford'dan ayrıldıktan sonra uzun süre devam eden, oyuncu ve teknik direktör arasında tatsız bir ilişkinin sadece başlangıcıydı. United'dan kovulmasından yaklaşık üç yıl sonra, Shaw'ın "Önemli derecede kötü" köşe vuruşları Mourinho tarafından İngiltere ve Çek Cumhuriyeti Euro 2020 grup aşaması maçları sırasında vurgulandı, ancak bu sefer Shaw misilleme yaptı. “Sürekli benim hakkımda konuşuyor ki bunu oldukça garip buluyorum. Hatta bazı çocuklar 'Sorun ne?' ve 'Neden konuşmaya devam ediyor?' dediler. "Sadece devam etmesi gerekiyor. Açıkçası ben onun kafasında gibiyim ve o, beni çok düşünüyor."

318

Günaydın Claudio - Mourinho'nun Inter'de geçirdiği süre boyunca sık sık basın toplantılarını atlama tercihi İtalyan medyasında oldukça yaygara kopardı ve o sırada Juventus'un menajeri Claudio Ranieri onu açıkça çağırdı vee Mourinho geri döndü. "Oyuncular, medya ve taraftarlarla iletişim kurabilmem için aylarca günde beş saat İtalyanca çalıştım. "Ranieri beş yıldır İngiltere'deydi ve hala 'günaydın' ve 'iyi günler' demek için mücadele ediyordu. "O kim ki bana ne yapacağımı söylüyor?"

418

"Tankınıza şeker koymam gerekir" - Mourinho, Inter'deki oyun stiliyle ilgili eleştirilerle karşı karşıya kaldığında, oyunun karanlık sanatlarına işaret ederek, bir sonuç elde etmek için kendi takımını nasıl kurduğunu açıklamak için tuhaf bir araba benzetmesi kullandı. "Nasıl oynadığımız önemli değil. Bir Ferrari'niz varsa ve benim küçük bir arabam varsa, sizi bir yarışta yenmek için direksiyonunuzu kırmam ya da tankınıza şeker koymam gerekir".

518

"Söyleyecek bir şeyim yok" - Chelsea'deki ikinci maçında Jurgen Klopp'un Liverpool'una evinde 3-1'lik acı bir mağlubiyet yaşadıktan sonra Mourinho, maç sonrası röportajında inatla herhangi bir şey açıklamayı reddetti. Ve dört kışkırtıcı soruya da aynı cevap verildi: Muhabir: "Jose, muhteşem bir başlangıçtan sonra 3-1'lik bir yenilgi, oyun orada koptu gibi?" Mourinho: "Söyleyecek bir şeyim yok" Muhabir: “Oyun hakkında söylenecek bir şeyin yok mu?" Mourinho: "Hiçbir şey, hiçbir şey, söyleyecek bir şeyim yok." Muhabir: "Lucas kararı hakkında söylenecek bir şeyin yok mu?" Mourinho: Söyleyecek bir şeyim yok, söyleyecek bir şeyim yok." Muhabir: “Costa Çatışması mı?” Mourinho: "Söyleyecek bir şeyim yok, çok üzgünüm, söyleyecek bir şeyim yok."

618

Mourinho'nun mütevazılığı - Real Madrid'in başındayken Rayo Mallorca ile golsüz berabere kaldıktan sonra, Portekizli hoca onu ​​çevreleyen auraya rağmen sihirbaz olmadığını itiraf etti. "Bak, ben bir koçum. Ben Harry Potter değilim. O büyülü, ama gerçekte sihir yok. "Sihir kurgudur ve futbol gerçektir."

718

Pepe'nin Varane sorunu - Real Madrid kaptanı Iker Casillas, Mourinho tarafından kadro dışı kalınca Pepe, kulüpte bir emektar olarak müdahale etmesi ve takım arkadaşını savunması gerektiğini hissetti. Ancak Mourinho, İspanyol kaleci savunmasını sadece bir sis perdesi olarak gördü, Pepe'nin sadece konuştuğuna inanıyordu, çünkü o sırada arkasından gelip onu zorlayan bir Raphael Varane vardı. "Pepe'nin bir sorunu var. Adı Raphael Varane, bütün hikaye bu. Çok deneyimli olan 31 yaşındaki bir adamın, 19 yaşındaki bir çocuk tarafından sudan atılmasını hazmetmek kolay değil. "Basit. Sorun çok basit. Pepe'nin hayatı değişti."

818

Carvalho'nun doktor randevusu - Carvalho tam bir "Mourinho oyuncusu"ydu; Porto ile Şampiyonlar Ligi zaferinden Chelsea ve Real Madrid ile rekor kıran lig yarışlarına kadar hiç kimse, Portekizli menajer için daha fazla maça çıkmadı. Ama o bile Jose'den gelen sözleden mahrum değildi. Carvalho, Chelsea'nin 2005-06 sezonunun ilk maçında William Gallas tarafından kesildi ve basına karardan hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Mourinho, öğrendiğinde dilini tutmadı. “Ricardo Carvalho bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor gibi görünüyor. Belki bir IQ testi yaptırmalı. "Bunu gazetelerde duyduğum için mutlu değilim. Ricardo, dört yıldır benimle çalışıyor ve bu sözlerini anlamıyorum, muhtemelen bir doktora görünmesi gerekiyor.”

918

Kötü yumurta, kötü omlet - 2007'de, Chelsea menajeri olarak Jose'nin ilk döneminin sonuna doğru, Portekizli hoca Maviler'in transfer fonlarını veya eksikliğini tanımlamak için mizahi benzetmelerinden birini yaptı. "Omlet ve yumurta. Yumurta yok - omlet yok! Yumurtaların kalitesine bağlı. "Süpermarkette birinci, ikinci veya üçüncü sınıf yumurtalarınız var ve bazıları diğerlerinden daha pahalı, bazıları ise size daha iyi omlet veriyor. "Yani; birinci sınıf yumurtalar Waitrose'daysa ve oraya gidemiyorsanız, bir sorununuz var demektir.”

1018

At olamayan bir eşek... - 2000 yılında Mourinho, ilk teknik direktör rolü olan Benfica'nın başantrenörü olarak işe başladığında, kulüp yönetim kurulu ona yardımcı antrenör olarak Jesualdo Ferreira'yı almasını önerdi. Ferreira, o sırada Portekiz ekibi Alverca'nın başantrenörüydü, ancak 1992-1994 yılları arasında orada yardımcı antrenörlük görevini üstlendiği Benfica'ya aşinaydı. Ancak, Mourinho bunu reddetti ve bunun yerine emekli bir Benfica oyuncusu olan Carlos Mozer'i almayı seçti. Mourinho ve Ferreira, ilkinin öğrenci, ikincisinin ise öğretmen olduğu Lizbon Beden Eğitimi Yüksek Enstitüsü'ndeki zamanlarından beri birbirlerini tanıyorlardı. Ancak Mourinho açıkça etkilenmedi ve Portekiz dergisi Record Dez için haftalık bir köşe yazısında kendisini Ferreira ile karşılaştırırken, sözlerini sakınmadı. "30 yıllık (Ferreira) hiç bir şey kazanmadı, üç yıllık (Mourinho) çok kazandı. "30 yıllık teknik direktör muazzam bir kariyere sahip, üç yıllık olan ise küçük bir kariyere sahip. "30 yıllık kariyeri bitirdiğinde unutulur, üç yıllık olan hemen şimdi bitirdiğinde bile asla tarihten silinemez. "Bu, 30 yıl çalışıp da asla at olamayan bir eşeğin hikayesine benziyor."

1118

"Ağzımı kapatmam gerekiyor" - 2014 yılının Mart ayında Chelsea, Aston Villa karşısında sürpriz (1-0) bir yenilgi aldı. Mourinho maç sonrası röportajında, oyun sırasında yapılan çağrılar hakkında yorum yapmaktan kaçınmasının daha iyi olacağını kabul etti. “Yorum yapmamayı tercih ediyorum, çünkü büyük kararlar hakkında konuşmak istiyorsanız, sadece kırmızı kartlar hakkında konuşmamız lazım. Gerçekten konuşmamayı tercih ediyorum. "Konuşursam başım büyük belada demektir ve ben büyük bir belada olmak istemiyorum. "Konuşmamayı tercih ederim, konuşursam oyunun itibarını zedelemekle suçlanırım, çünkü hakemler ne yaparlarsa yaparlar ve eve giderler ve basına asla konuşmazlar. “Benim gibi uzun süredir futbolun içinde olan bir kişi kibarca, 'Benimle beş saniye konuşabilir misin?' dediğinde onlar, 'Hayır, seninle beş saniye konuşmam' diyebilir. "Bu yüzden, bir hakemin oyundaki pozisyonuna kıyasla hiçbir şey olmayan pozisyonuma devam etmem gerekiyor ve eve gidip ağzımı kapatmam gerekiyor.”

1218

Yanlış olduğunu asla kabul etme - Birden fazla Premier Lig şampiyonluğu ve arka arkaya yılın PFA oyuncusu ödüllerini kazanmadan önce, Kevin De Bruyne Chelsea takımındaydı. Ancak, Mourinho'nun saltanatı altında kendini asla gösteremedi ve sonunda, 2014'te Wolfsburg'a transfer oldu. Alman kulübü ile ilk tam sezonunda, 50 maçta 16 gol ve 28 asistlik bir katkı sağladı. Şu anda, Mourinho'nun Chelsea'de De Bruyne'ye daha iyi bir fırsat vermiş olmayı dilediğini düşünürdünüz, ancak o, De Bruyne'nin bu seviyeye ulaşmak için ayrılmasının doğru olduğunu düşünüyor. "De Bruyne gibi, her gün kapınızı çalan ve ayrılmak istediğinde ağlayan bir oyuncunuz varsa, bir karar vermelisiniz. "O zamanlar Chelsea iyi iş çıkardı, çünkü De Bruyne, çok kötü antrenman yapan üzgün bir çocuktu.”

1318

Mourinho'dan Schweinsteiger'e özür - Mourinho, 2016'da United'ı devraldığında, Bastian Schweinsteiger bir zamanlar olduğu gibi bir oyuncu değildi, kısmen yaşı ve biraz da sakatlığı vardı. Menajer, kulübü devraldığında Alman orta saha oyuncusuna karşı açık ve dürüst olmak yerine onu U-23 takımına yolladı ve bu, pişman olacağı bir karardı. "O, yaptığım bir şey için üzüldüğüm oyuncular kategorisinde bulunuyor. Onun hakkında bir profesyonel, bir insan olarak konuşmak istiyorum. "Gitmeden önce ona, 'Bir zamanlar sana haksızlık yaptım, şimdi bunu açık bir şekilde söylemek zorundayım' dedim."

1418

Tanrının en sevdiği çocuk - 2011'de konuşan Mourinho, Tanrı'nın onu hayatta bu kadar başarılı bir insana dönüştürmesinin nedenini açıkladı. "Harika bir adam olduğumu düşünüyor olmalı, çünkü aksi halde bana bu kadar çok şey vermezdi... "Benim hakkımda çok yüksek fikirleri olmalı."

1518

Kaşmir battaniye - Mourinho, 2007'de Chelsea'nin o sırada yaşadığı sakatlık krizini açıklamak için ilgi çekici bir genel benzetme kullandı. "Yatağa sığmayacak kadar küçük bir battaniyeye sahip olmak gibi. Göğsünüzü sıcak tutmak için battaniyeyi yukarı çekiyorsunuz ve ayaklarınız dışarı çıkıyor. "Süpermarket kapalı olduğu için daha büyük bir battaniye alamam. Ama battaniyeden de memnunum. Kaşmir, sıradan bir battaniye değil.” Mourinho, 2020'de Tottenham'dayken, tükenmiş kadrosunu bir kez daha tanımlamak için daha önce kullandığı benzetmeden yardım aldı. "Yatağında battaniye var, battaniyeyi dışarı itiyorsun, sonra ayakların üşüyor. Ayaklarını örtüyorsun, sonra vücudunun yarısı battaniyenin dışında kalıyor."

1618

Bir Hokey oyunu - 2004'te Mourinho, Tottenham'ı 5-4 mağlup ettikten sonra o zamanlar ligdeki rakipleri Arsenal'a bir saldırı başlattı. Arsene Wenger'in takımının kazanmasına rağmen, Jose bir futbol maçının bu kadar yüksek skorlu olabilmesinden etkilenmedi. "Beş-dört bir hokey skoru, futbol skoru değil. Üçe üç antrenman maçında, skor 5-4'e ulaşırsa, oyuncuları düzgün savunmadıkları için soyunma odalarına geri gönderiyorum. "11'e 11'lik bir maçta böyle bir sonuç almak utanç verici." İronik olarak, Mourinho'nun Tottenham'ı 2021'de FA Cup maçında Everton'a 5-4 kaybetti.

1718

Chelsea'nin düşüşü - 2010 yılında, Inter'i yönetirken Luiz Felipe Scolari'nin Chelsea'deki görevinden alınmasına yanıt olarak Mourinho, Batı Londra kulübünün başarısızlığını kulüpten ayrılmasına bağladı. "Chelsea, ben ayrıldığımdan beri neden bu kadar acı çekti? Çünkü ben ayrıldım.”

1818

Yahuda Mourinho - 2018'de Manchester United'ın menajeriyken Stamford Bridge'de 1-0 biten FA Cup maçında eski takımı Chelsea ile karşılaştı ve maç, Maviler lehine sonuçlandı. Jose'nin ikinci görev süresinden sonra kulübün durumundan hala mutsuz olan ev sahibi taraftarlar, maç boyunca "Hepsi senin hatan" ve "Artık özel değilsin" gibi yorumlar da dahil olmak üzere ona küfürler yağdırdı. Yahuda, bu süreçte. Mourinho'nun benimsediği bir lakap... Maç sonrası ise basın toplantısında şunları söyledi: "Bana istediklerini söyleyebilirler. "Onlar için dört Premier Lig kazanan bir menajerleri olana kadar, ben bir numarayım. "Onlar için dört Premier Lig kazanan birine sahip olduklarında, iki numara oluyorum. "Şu ana kadar, 'Yahuda' bir numara."