Jorge Jesus'un Fenerbahçe'deki kırmızı çizgisi

27 Mayıs 2022 09:37

110

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, yeni teknik direktörünü bekliyor. Kulüp başkanı Ali Koç'un açıkladığı üzere sarı lacivertliler için iki aday var:

210

Jorge Jesus ve İsmail Kartal. Koç'un "2.5 aydır takımı izliyor" dediği ve kadro raporu hazırladığını belirttiği Jesus'un öncelikleri şekillenmeye başladı.

310

MİLLİYET GAZETESİ'nin haberine göre Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi Jorge Jesus, mevcut kadroda Kim Min Jae’ye ayrı bir önem veriyor.

410

Portekizli çalıştırıcı, 2.5 aydır izlediği Fenerbahçe’de Güney Koreli stoperi çok beğenirken, Başkan Ali Koç’la yaptığı görüşmelerde bu konuya özellikle değindi.

510

Kim gibi bir oyuncunun mutlaka kadroda tutulması gerektiğini ifade eden Jesus, böylesi bir ismi hem de bu yaşta bulmanın çok zor olacağını vurguladı.

610

Hatta transfer bütçesi planlanırken Kim Min Jae’nin takımda kalacağı ve 20-25 milyon euroluk bir bütçenin yeterli olacağı kaydedildi. Eğer Kim gibi bir isim kaybedilirse yerine bu ayarda bir stoper bulabilmek için 20-25 milyon euroluk transfer bütçesinin 2 katına çıkacağı bildirildi.

710

Zaten başarılı antrenörün transfer için mevkiileri verirken sıklıkla Kim’in kalması gerektiği ve bu nedenle mevcut savunma hattıyla devam edileceği aktarıldı.

810

67 yaşındaki teknik adamın göreve başladığında kendisinin de Kim Min Jae ile birebir görüşme yapacağı, bir sene daha sarı-lacivertli formayı giymesini isteyeceği dile getirildi.

910

Ayrıca haziran-temmuz aylarında Güney Kore Milli Takımı için de Kim’in gitmemesini talep edecek olan Jesus’un 24 yaşındaki savunmacıyı 19-20 Temmuz’da oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turuna kadar ilk 11’de görmeyi amaçladığı belirtildi. Kim’in sakatlığını atlatıp hemen takıma katılması hedefleniyor.

1010

2.5 aydır Fenerbahçe’yi izleyen Jorge Jesus, mevcut savunma hattında Serdar Aziz’e de tam not verdi. İsmail Kartal döneminde Kim Min Jae ile beraber tandemde görev alan Serdar, performansıyla Jesus’un gözüne girdi.