Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: 33 yıldır ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, dikkat çeken deprem uyarıda bulundu. Moriwaki, "33 yıldır ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum" dedi.

13 Haziran 2024 11:09

16

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: 33 yıldır ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum

26

Son bir haftadır Türkiye'nin farklı bölgelerinde art arda meydana gelen depremler dikkat çekiyor. Maraş, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Ankara ve Muğla gibi illerde depremler yaşanması üzerine uzmanlardan açıklamalar geliyor.

36

Son olarak, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de son günlerde meydana gelen depremleri değerlendirdi.

46

Moriwaki, "Türkiye’de depremler üst üste yaşanmaya başladı. Açıkçası şunu ifade etmek istiyorum ki ben 33 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ancak ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum" dedi.

56

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin fay hattı haritasıyla ilgili çarpıcı uyarılarda bulunmuştu. Moriwaki, Doğu Anadolu Fay hattına dikkat çeken Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı işaret etmişt,. Söz konusu fay hattının bu illere uzandığını belirten Moriwaki, Kıbrıs için de 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yapmıştı.

66

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarılarıyla gündeme gelen Yoshinori Moriwaki’ye isim vermeden tepki göstermişti. Moriwaki’nin yer bilimci olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Görür, “Adam inşaatçı, inşaatla ilgili konuşsa konuşsun yani, ama depremle ilgili konuşuyor” ifadelerini kullanmıştı.