İşte yabancı ülkelerden uyarlanan 15 yerli dizi

Box Office Türkiye, son üç sezonda Kore dışındaki yabancı formatlardan uyarlanan yerli televizyon dizilerini derledi.

30 Haziran 2024 10:57

116

İŞTE YABANCI ÜLKELERDEN UYARLANAN 15 YERLİ DİZİ

216

Adım Farah - Arjantin: Arjantin yapımı 'La Chica que Limpia' dizisinden uyarlanan 'Adım Farah', toplamda 27 bölüm yayınlandı. Demet Özdemir ve Engin Akyürek'in başrollerini paylaştığı dizi, oğlu nadir görülen bir hastalığa yakalanan Farah'ın mafya tarafından işlenen bir polis cinayetine şahit olmasıyla birlikte değişen hayatını anlatıyor.

316

Alev Alev - Fransa: Fransa yapımı 'Le Bazar de la Charité' dizisinden uyarlanan 'Alev Alev', toplamda 28 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Demet Evgar, Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz'in yer aldığı çıkan büyük bir yangın sonrası birbirlerine sıkıca tutunan üç kadının mücadelesini takip ediyor.

416

Dönence - İsrail: İsrail yapımı 'Exceptional' dizisinden uyarlanan 'Dönence', toplamda 14 bölüm yayınlandı. Sümeyye Aydoğan'ın başrolü Caner Topçu ile paylaştığı dizi, asperger sendromlu bir kardeşe sahip olan Gece ile özel gereksinimli kardeşe sahip olan Özgür'ün hikayesini merkeze alıyor.

516

Evlilik Hakkında Her Şey - Britanya: Britanya yapımı 'The Split' dizisinden uyarlanan 'Evlilik Hakkında Her Şey', toplamda 33 bölüm yayınlandı. Gökçe Bahadır'ın başrolünde yer aldığı dizi, başarılı bir boşanma avukatı olan Azra Günay ve ailesinin hikayesine odaklanıyor.

616

Hekimoğlu - ABD: ABD yapımı 'House M.D.' dizisinden uyarlanan 'Hekimoğlu' toplamda 51 bölüm yayınlandı. Timuçin Esen'in başrolünde yer aldığı dizi, işinde uzman nefroloji doktoru Ateş Hekimoğlu'nun hikayesini takip ediyor.

716

Menajerimi Ara - Fransa: Fransa yapımı 'Dix pour cent' dizisinden uyarlanan 'Menajerimi Ara', 45 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Barış Falay, Canan Ergüder, Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'ın yer aldığı dizi yetenek ajansı EGO'da yaşanan olayları anlatıyor.

816

Oğlum - Filipinler: Filipinler yapımı 'The Good Son' dizisinden uyarlanan 'Oğlum', toplamda 15 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Songül Öden, Nihal Yalçın, Canan Ergüder, Timur Acar ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı dizi, hayatını kaybeden bir çocuğun zanlısı olan küçük bir çocuk ve ailesinin dramatik hikayesini merkeze alıyor.

916

Ömer - İsrail: İsrail yapımı olan 'Shtisel' dizisinden uyarlanan 'Ömer' toplamda 54 bölüm yayınlandı. Selahattin Paşalı'nın başrolü Gökçe Bahadır ile paylaştığı dizi, müezzin Ömer ile kendisinden yaşça büyük dul ve çocuklu bir kadın olan Gamze'nin aşkına odaklanıyor.

1016

Sadakatsiz - Britanya: Britanya yapımı 'Doctor Foster' dizisinden uyarlanan 'Sadakatsiz' toplamda 60 bölüm yayınlandı. Cansu Dere'nin başrolü Caner Cindoruk ile paylaştığı dizi işinde başarılı bir doktor olan Asya'nın kocası Volkan'ın kendisini aldattığını öğrenmesiyle birlikte girdiği intikam mücadelesini takip ediyor.

1116

Taçsız Prenses - Japonya: Japonya yapımı 'Without Family' dizisinden uyarlanan 'Taçsız Prenses'in yayın hayatı 13 bölüm sürdü. İsmail Hacıoğlu ve Elif Kurtaran'ın başrollerinde yer aldığı dizi, annesinin hastalığıyla birlikte hırçın bir kıza dönüşen Masal'ın hikayesini takip ediyor.

1216

Yalancı - Britanya: Britanya yapımı 'Liar' dizisinden uyarlanan 'Yalancı', 10. bölümüyle final yaptı. Burçin Terzioğlu'nun başrolü Salih Bademci ile paylaştığı dizi, edebiyat öğretmeni Deniz ile ünlü cerrah Emir'in bir akşam yemeği sonrası aralarında yaşanan ve hayatlarını alt üst eden bir dizi olayı takip ediyor.

1316

Öğretmen - Japonya: Japonya yapımı 'Mr. Hiiragi's Homeroom' dizisinden uyarlanan 'Öğretmen'in yayın ömrü dokuz bölüm sürdü. İlker Kaleli'nin başrolünde yer aldığı dizi, idealist öğretmen Akif'in öğrencilerine insanlık dersi vermek için kullandığı plana odaklanıyor.

1416

Kraliçe - ABD: ABD yapımı 'Queen Sugar' dizisinden uyarlanan 'Kraliçe', 11. bölümüyle final yaptı. Burcu Özberk'in başrolü Gökhan Alkan ile paylaştığı dizi, ülke çapında ünlü bir basketbolcu olan Ateş'in karıştığı skandal sonrası değişen hayatları takip ediyor.

1516

Hayat Bugün - ABD: ABD yapımı 'New Amsterdam' dizisinden uyarlanan 'Hayat Bugün'ün ekran ömrü sekiz bölüm sürdü. Başrollerinde Ulaş Tuna Astepe, Hazar Ergüçlü, Tansel Öngel ve Hande Doğandemir'in yer aldığı dizi, idealist başhekim Barış'ın tayiniyle birlikte hastanede değişen dinamikleri takip ediyor.

1616

Hakim - ABD: ABD yapımı 'Your Honor' dizisinden uyarlanan 'Hakim' onuncu bölümüyle ekranlara veda etti. Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı dizi, işinde başarılı bir hakimin suça karışan oğluyla birlikte verdiği yüzleşmeyi takip ediyor.