Işın Karaca, eski eşi Sedat Doğan'a açtığı davayı kazandı

09 Aralık 2022 10:20

15

Şarkıcı Işın Karaca, 9 yıl önce boşandığı Sedat Doğan'ın işlediği suçların ardından kızları Mia'nın kendi soyadını kullanması için açtığı davayı kazandı.

25

Işın Karaca, 2011 yılında Sedat Doğan ile nikâh masasına oturmuş, aynı yıl kızları Mia dünyaya gelmişti. İkili, evliliklerini yürütemedi ve 2013 yılında resmi olarak boşandı.

35

Boşandıktan sonra aralarında Demet Akalın’ın da bulunduğu birçok ünlü ismi dolandıran Sedat Doğan Brezilya’ya gitti. Yıllar sonra da Sao Paulo’da yemek yediği restoranda kredi kartı hırsızlığı yaparken yakalandığı haberleriyle gündeme geldi.

45

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sedat Doğan bu kez laptop çalmak suçuyla tutuklandı. Sedat Doğan’ın işlediği suçlar Işın Karaca’yı harekete geçirdi. Kızına kendi soyadını vermek için dava açtı.

55

Instagram hesabından yaptığı paylaşımda davayı kazandığının müjdesini veren Işın Karaca, “Ama bugünün müjdesi Mia için… Emsal teşkil eden soyisim davamız nihai sona geldi. Bu davalar sürecinde yanımızda olan tüm gerçek dostlarıma teşekkür ederim. Bu davalar sürecinde içimizdeki adalet terazisi hep ön plandaydı. Hak aramak, aramamak insan oğlu için… Mia Büyükkaraca… Seni ömrüm boyunca korumaya yemin etmiştim. Yeminim hep geçerli” ifadelerini kullandı.