Ipsos araştırması: Toplumun yüzde 82'si önümüzdeki günlerde Türkiye'de su sıkıntısı yaşanacağını düşünüyor

22 Mart 2023 13:02

16

IPSOS ARAŞTIRMASI: TOPLUMUN YÜZDE 82’Sİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜRKİYE’DE SU SIKINTISI YAŞANACAĞINI DÜŞÜNÜYOR | Ipsos Araştırma'nın 'Antikriz Monitorü' verilerine göre toplumun yüzde 82'si önümüzdeki günlerde Türkiye'de su sıkıntısı yaşanacağını düşünüyor. Araştırmada küresel su kıtlığına ilişkin toplumun düşünceleri nedir, Su sıkıntısının sebebi nedir,  ülkece bu duruma müşterek çıkarlar doğrultusunda nasıl çözümler üretiliyor,  önümüzdeki günlerde Türkiye'de bir su sıkıntısı olacağı düşünülüyor mu,  su sıkıntısı konusunda kurum ve kuruluşlar, bireyler yeteri kadar önlem alıyor mu, insanların konudaki düşünceleri ne yönde gibi sorularla bireylerin bu konuda görüş, ifade ve bu husustaki tutumları incelendi.

26

Toplumun %82’si yakın gelecekte Türkiye’de su sıkıntısının belirgin şekilde hissedileceğini düşünürken %78’i önümüzdeki günlerde ve senelerde ülkemizde su krizi yaşanacağına inanıyor.

36

Toplumun %63’ü su kıtlığının en önemli nedenlerinden birinin arasında bireysel su israfı olduğunu belirtiyor ve %84’ü su israfını önlemek için birtakım önlemler aldıklarını belirtiyor. Toplumun %48’i devlet kurumlarının yeterli önlem almamasını su kıtlığının bir diğer önemli nedeni olarak görmektedir.

46

Su kıtlığı konusunda bireysel olarak önlem alınmadığı toplumdaki genel kanı. Her 10 kişiden 8’i bireyler ve toplum olarak yeterli önlemin alınmadığı görüşünde  

56

Bireylerin yüzde 84’ü su israfını önlemek için tedbir aldığını belirtti.

66

Bu dosyada paylaşılan veri ve bulgular Ipsos tarafından gerçekleştirilen IPSOS ANTİKRİZ MONİTÖRÜ araştırmasından derlenmiştir. Ipsos Anti Kriz Monitörü: Araştırma 18 yaş üstü İBBS 1 düzeyinde Türkiye nüfusu temsil eden 800 birey ile 23-30 OCAK 2023 tarihleri arasında online anket yöntemiyle (CAWI) gerçekleştirilmiştir.