İnsan eti tadında hamburger geliştirildi

04 Temmuz 2022 11:52

14

İNSAN ETİ TADINDA HAMBURGER GELİŞTİRİLDİ

24

Avrupalı bitki bazlı et şirket Oumph! tadı tıpkı insan eti gibi olan burgerini satışa sunduğu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "İnsan Eti Tadında Bitki Bazlı Burger"in üretiminde hiçbir insanın zarar görmediği aktarıldı.

34

Şirketin kurucu ortağı Anders Linden tarafından yapılan açıklamada, tıpkı insan eti tadında olan burgerin kendi şımartmak isteyenler geliştirildiği belirtilerek, “Burgerimizi, insanların hangi tat ve dokuya sahip olduğunu öğrenir öğrenmez geliştirdik. Bu ürün geliştirilirken hiçbir insan zarar görmemiştir” denildi.

44

Öte yandan, Oumph! geçen yıl Cadılar Bayramı'nda, İsveç'in başkenti Stockholm’de "şimdiye kadarki en korkunç bitki bazlı yiyecekleri" sunduğunu iddia eden bir yemek kamyonu kurmuş ve insan tadındaki burgerini tanıtmıştı. Reklam kampanyasını düzenleyen Madrid'deki LOLA MullenLowe ajansı, et severleri bitki bazlı ürünlerin "herhangi bir etin tadını taklit edebileceğine" "ikna etmek" istediklerini aktardı. LOLA MullenLowe Kreatif Direktörü Tomas Ostilglia, "Ve elbette bir çözüm, bitki bazlı lezzetli bir insan eti burgeri yapmaktı" dedi. Ayrıca reklam kampanyası, yaratıcı pazarlama topluluğu için uluslararası bir festival olan Cannes Lions Festivali'nde Gümüş Ödül kazandı.