İkonik rolleri geri çeviren oyuncular

Oyuncusu ile özdeşleşen bazı roller, aslında daha önce başka oyunculara teklif edilmişti. İşte reddettikleri rollerle birçok ödül fırsatını kaçıran Hollywood oyuncuları:

16 Ağustos 2022 16:46

112

İKONİK ROLLERİ GERİ ÇEVİREN OYUNCULAR | Uzun zamandır adı yeni ‘’James Bond’’ olarak geçen Idris Elba, bu ikonik rolü reddetti. Daniel Craig’in beş kez üstlendiği ve artık veda ettiği rol için ‘’Bond’’ serisinin yapımcısı Barbara Broccoli 49 yaşındaki Elba’yı istedi, ancak oyuncuya yakın kaynaklara göre Elba başka yaratıcı işlerle ilgilenmek istediği için rolü kabul etmedi.

212

Filmin yapım ekibinin Craig'in ardından uzun süredir üzerinde durduğu bir isim olan Elba, ‘’007’’ rolüne sıcak bakmadığı mesajını vererek ikonik bir rolü reddeden son aktör oldu. İşte ikonik rolleri reddeden oyuncular:

312

‘’Being The Ricardos’’ filmi için Cate Blanchett veya Nicole Kidman düşünülmüştü. ‘’Lucille Ball’’ rolü sonuç olarak Kidman’a gitti. Kidman bu rolüyle, 2022 Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kaynak: Ntv

412

2016 yılına damgasını vuran ‘’La La Land’’ filmini reddeden İngiliz oyuncu Emma Watson, ‘’en iyi kadın Oyuncu’’ ödülünü Emma Stone’a kaptırdı. Aynı yıl  Güzel ve Çirkin’de rol alan oyuncu, Stone’a Oscar kazandıran bu rolü reddetmek zorunda kalmıştı.

512

Romantik türündeki filmlerle bilinen ABD’li oyuncu Rachel McAdams, ‘’Şeytan Marka Giyer’’ filmindeki Andy rolünü üç kere reddetmişti. The Notebook ve Mean Girls filmlerinden sonra popüler film türlerinden uzaklaşmak istediğini belirten oyuncunun rolü Anne Hathaway’in oldu.  Film, Oscar Ödülleri’nde iki adaylık kazandı.

612

‘’Top Gun’’ filmindeki Pete ‘’Maveric’’ Mitchell rolü ilk olarak şu sıralar ‘’Stranger Things’’ dizisinde yer alan Matthew Modine’ye teklif edilse de rol, Tom Cruise’un oldu. 1986 yılında büyük bir fenomen hâline gelen Top Gun, birçok ödülde adaylık kazanırken 2022 yılında gelen devam filmiyle gişede başarı yakaladı.

712

‘’Saturday Night Live’’ ile tanınan Maya Rudolph’a, ‘’Killing Eve’’ filminde ‘’Eve’’ rolünü oynaması için teklif götürülmüştü. Ancak o sırada Avrupa’da yaşamasını gerektiren bu rolü reddetmek zorunda kalan oyuncu yerine Sandra Oh seçildi. Oyuncu 2019 Altın Küre Ödülleri’nde televizyon kategorisinde ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülünün sahibi oldu.

812

Çinli oyuncu Jackie Chan’e, ‘’Everything Everywhere All at Once’’ filminde rol alması için teklif götürülse de, Chan rolü kabul etmedi. Michelle Yeoh’ün devraldığı film, 80 milyon dolar ile yüksek bir gişe başarısı sağlarken eleştirmenlerden iyi yorumlar aldı.

912

90’ların ünlü dizisi Friends’deki ‘’Rachel’’ rolü ilk olarak Courteney Cox’a teklif edilmişti. Ancak kendini Monica karakterine daha yakın hisseden oyuncu, Rachel rolünü Jennifer Aniston’a kaptırdı. Aniston, bu rol ile Emmy ödülü kazandı.

1012

ABD’li oyuncu Matthew Broderick, Breaking Bad’deki ‘’Walter White’’ rolünü Bryan Cranston’a kaptırdı. Cranston, fenomen haline gelen bu rol ile Emmy Ödülleri’nde 4 kere ‘’en iyi erkek oyuncu’’ ödülünü kazandı.

1112

Julia Roberts, ‘’Kör Nokta’’ filmindeki ‘’Leighh Anne’’ rolüne hayır diyerek rolün Sandra Bullock’a gitmesine neden olmuştu. Bullock, 2010 Oscar Ödülleri’nde ‘’en iyi kadın oyuncu’’ ödülünün sahibi oldu.

1212

Kariyeri boyunca pek çok kült filmde rol alan Denzel Washington, ‘’Michael Clayton’’ filmindeki başrolü George Clooney'e kaptırdığı için pişman olduğunu birçok kez dile getirmişti. Film, Oscar'da birçok dalda aday oldu. Kaynak: Ntv