''House of The Dragon'' dizisi hakkında ilginç 8 bilgi

Geçen günlerde ilk bölümü yayınlanan House of The Dragon dizisi hakkında bazı detaylar derlendi. İşte, dizi hakkında ilginç 8 bilgi:

25 Ağustos 2022 09:38

19

''House of The Dragon'' dizisi hakkında ilginç 8 bilgi

29

Dizi, George R. R. Martin’in fantastik kitabı Fire & Blood’dan uyarlandı. Game of Thrones’tan yaklaşık olarak 2 asır öncesi anlatılıyor. Hikâyenin merkezinde ise Daenerys’in ataları olan Targaryen Hanedanı yer alıyor.

39

Dizide Targaryen aileleri arasında yaşanan çekişmeleri ve ''Ejderhaların Dansı'' olarak da bilinen iç savaşı ele alınıyor.

49

Prenses Rhaenyra Targaryen ve üvey kardeşi Aegon, ana karakterler olarak ekrana çıkıyorlar. İki kardeş, Kral I. Viserys Targaryen’in ölümünün ardından demir taht için savaşıyorlar. Tüm bu haneden çekişmelerine Rhaenyra’nın üvey annesinin ve amcasının da katıldığı görülüyor. Targaryen soy ağacına göre Rhaenyra, Daenerys Stormborn’un büyük büyük annelerinden biri.

59

Prenses ile prensin kavga ettiği sahnelerde ejderha görülüyor. Prenses Rhaenyra Targaryen, başarılı bir at ve ejderha binicisi. Aynı zamanda Westeros'un ilk kraliçesi olmayı planlıyor. Prensesi Emma D'Arcy, prensesin çocukluğunu ise Milly Alcock canlandırıyor. Paddy Considine ise prensesin babası Kral I. Viserys Targaryen'e hayat veriyor.

69

Kral I. Viserys Targaryen'in eşi, krallığın ''en güzel kadını'' olarak biliniyor. Kendisi aynı zamanda Prens Aegon'un da annesi. Kraliçeyi canlandıracak kişi ise daha önce Vanity Fair dizisinde Becky Sharp'ı canlandıran Olivia Cooke.

79

Prenses Rhaenyra'nın amcası Daemon Targaryen, aslında tahtın varisi. Kendisine hayat verecek kişi ise Matt Smith. Müttefikini Japon asıllı aktris Sonoya Mizuno canlandıracak.

89

Yapımda tam tamına 17 ejderha yer alıyor. Yapımcılar, ejderhalara kendilerine has bir görünüm kazandırmak için hiçbir masraftan kaçınmadıkları konuşuluyor. Dizide tam tamına 17 ejderha bulunuyor! Her birinin birbirinden farklı özelliklere sahip olduğu belirtiliyor. George R. R. Martin, kitaplarında detaylı betimlemeler sunuyor. Böylelikle ekipler ejderhaların yaşları, renkleri ve boyutları hakkında bilgi edinebiliyor. Örneğin Caraxes, ''huysuz ve heyecanlı bir ejderha'', dolayısıyla hareket halinde.

99

Oyuncular aslında var olmayan bu ejderhalara nasıl biniyorlar? Milly Alcock, bu deneyimi tıpkı mekanik boğaya binmeye benzetiyor. Yerden bir metre yukarı kaldırılarak yaprak üfleyicilerle rüzgara boğan bir sistem olduğu belirtiliyor. Bu sistemin, hareket ettikçe ses çıkardığı biliniyor. Kaynak: ListeList