Hayvanat bahçesindeki hayvanlara 'buzlu kokteyl' verildi

Konya'da bir hayvanat bahçesinde yüksek sıcaklıktan bunalan hayvanların serinlemesi için buzlu meyve verildi

16 Ağustos 2022 19:24

15

HAYVANAT BAHÇESİNDEKİ HAYVANLARA 'BUZLU KOKTEYL'VERİLDİ: Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde hava sıcaklığı 41 dereceye yaklaştı. Hayvanlara serinlemeleri için buzlu meyve verildi.

25

DHA'nın aktardığına göre, Hayvanat Bahçesi’nin veterineri Abdurrahman Pirinç, insanlar gibi hayvanların da sıcakta stres yaşadıklarını söyledi.

35

Hayvanların serinlemesi için buzlu meyve verdiklerini anlatan Pirinç, "Yaz aylarının gelmesi ve havaların bizleri bunaltmasıyla beraber hayvanlarda da aynı stres mevcut. Öyle olduğu için biz de bir zaten önlemler alarak hayvanların serinlemesine yardımcı oluyoruz. Örneğin ayılarımıza veya buzlu yiyecekleri seven maymun gibi birtakım hayvanlarımızda buzlu kokteyller hazırlıyoruz" dedi.

45

Abdurrahman Pirinç, sokakta yaşayan hayvanların da sıcaklıkta zorlandığını hatırlatarak şöyle konuştu:

55

"Kanatlı hayvanların vücut ısıları daha yüksek olduğu için ısı stresine daha çok maruz kalıyor. Hayvanların serinlemesi için herkes kapısının önüne bir kapı su ve yemek koyarsa hem hayvanların karnını doyurmuş olur hem de bu sıcak aylarda susuz kalmamış olurlar."