Hafta sonunu evde geçireceklere 8 ilginç film önerisi

Hafta sonunu evde geçirecekler için izlerken sıkılmayacağınız, heyecanın doruklarında hissedeceğiniz ve sizi ekrana bağlayacak 8 film derlendi. İşte 8 ilginç film önerisi...

18 Mayıs 2024 11:52

19

Hafta sonunu evde geçireceklere 8 ilginç film önerisi

29

1. Triangle of Sadness – Hüzün Üçgeni (2022) – IMDB: 7.3: Ruben Östlund'un Altın Palmiye ödüllü filmi Triangle of Sadness, bir grup zenginin yer aldığı özel bir gemi tatilinin, büyük bir kasırganın gemiyi vurması sonrası sosyal hiyerarşinin yeniden belirlendiği bir hayatta kalma mücadelesine evrilmesini Östlund'un alışılageldik kara mizah anlatı diliyle ele alıyor.

39

2. Kagemusha (1980) – IMDB: 7.9: Orta çağ Japonya'sında güçlü bir savaş lordu öldüğünde, onu taklit etmesi için askere alınan yoksul bir hırsız, rolünü yerine getirmekte zorlanır ve krallığın çalkantılı zamanlarında savaş lordunun ruhuyla çatışır.

49

3. 303 (2018) – IMDB: 7.5: Jan insanların doğuştan bencil olduğundan emindir. Onun için de Berlin'den birlikte seyahat etmek için anlaştığı kişi onu ortada bıraktığında hiç şaşırmaz. Jule ise insanların özünde empatiye ve işbirliğine yatkın olduğuna inandığından, Jan'ı külüstür karavanı “303”e davet eder.

59

4. Der Bunker (2015) – IMDB: 6.1

69

5. Il Mostro – Canavar (1994) – IMDB: 7.3: Nicoletta Braschi, Michel Blanc ve Dominique Lavanant gibi oyuncuların Benigni ile birlikte izleyici karşısına çıktığı Il Mostro talihsiz, saf ve sakar bir adam olan Loris’in acımasız bir seri katil zannedilmesi ile gelişen olaylara odaklanıyor.

79

6. La mesita del Comedor (2022) – IMDB: 6.9: esus ve Maria, yakın zamanda bebeklerine kavuşan bir çiftir. Oğullarının aralarına katılmasının ardından ilişkilerinde zor bir dönemden geçerler. Çift bebeğin getirdiği baskılarla mücadele ederken, aile hayatlarını birlikte düzenlemeye çalışır.

89

Coherence (2013) – IMDB: 7.2: Bir kuyruklu yıldızın tepelerinden geçtiği bir akşam, bir grup arkadaşın bir akşam yemeği için bir araya gelmesiyle garip şeyler olmaya başlar.

99

8. Borgman (2013) – IMDB: 6.7: Kendilerini toplumdan tamamen soyutlayan bir topluluğun üyesi olan Camiel Borgman, toprağın altında insanlıktan uzak bir ritüelde yaşadığı gizli evinin yabancılar tarafından keşfedilmesi sonrasında ormanı terk eder. Borgman, uzun zaman sonra ilk kez yollara düşer ve gördüğü ilk evin kapısını çalar. Kaynak: Listelist, Mehmet Can Demir