Hafta sonunu evde geçireceklere 8 harika film önerisi

Hafta sonunu evde geçirecekler için izlerken sıkılmayacağınız, heyecanın doruklarında hissedeceğiniz ve sizi ekrana bağlayacak 8 film derlendi. İşte 8 ilginç film önerisi...

08 Haziran 2024 08:47

110

EVDE HAFTA SONU GEÇİRECEKLERE 8 HARİKA FİLM ÖNERİSİ

210

İşte izlemek isteyeceğiniz filmler...

310

White Noise – Beyaz Gürültü (2022): Amerikalı yönetmen Noah Baumbach imzası taşıyan filmin oyuncu kadrosunda Adam Driver, Greta Gerwig ve Don Cheadle gibi isimler yer alıyor. Hafta sonunda eğlenceli bir film izlemek isteyenlerin mutlaka şans tanıması gereken White Noise, en büyük korkusu ölmek olan bir profesör ile ailesinin yıkıcı bir çevre felaketinin ardından yaşadığı maceraları ekrana getiriyor.

410

Ginger & Rosa – Bir Hayalimiz Vardı (2012): İngiliz yönetmen ve senarist Sally Potter imzalı Ginger & Rosa 1960’lı yılların İngiltere’sinde yaşayan iki yakın arkadaşın Soğuk Savaş tarafından şekillendirilen yaşamlarına mercek tutuyor. Oyuncu kadrosunda Elle Fanning, Alice Englert, Alessandro Nivola, Christina Hendricks, Timothy Spall ve Oliver Platt gibi isimlerin yer aldığı film, Ginger ve Rosa adlı iki yakın arkadaşın politik olaylar, farklı yaşam anlayışları, özgürlük ve ihanet gibi kavramlar etrafında şekillenen inişli çıkışlı ilişkisine odaklanıyor.

510

Midnight Special (2016): Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver, Jaeden Martell ve Sam Shepard gibi isimlerin izleyici karşısına çıktığı filmde özel güçleri olan tuhaf bir çocuğun babası ile birlikte hem hükümetten hem de korkutucu bir tarikattan kurtulmak için verdiği zorlu mücadele ekrana getiriliyor. Klasik bilim kurgu unsurlarını modern bir hikâye anlatımıyla harmanlayan Midnight Special, türün meraklıları için ilgi çekici bir alternatif olabilir.

610

First Cow (2019): Amerikalı yazar Jonathan Raymond’ın 2004 tarihli The Half-Life romanından beyaz perdeye uyarlanan 2019 yapımı dram filminin yönetmen koltuğunda Kelly Reichardt oturuyor. Oyuncu kadrosunda John Magaro, Orion Lee, Toby Jones, Ewen Bremner, Scott Shepherd, Gary Farmer ve Lily Gladstone gibi isimlerin yer aldığı film 1800’lerin ilk yarısında geçiyor. First Cow, Çinli göçmen King Lu (Orion Lee) ile becerikli aşçı Otis Figowitz (John Magaro) arasındaki dostluğa ve bu sıra dışı iki arkadaşın, yaşadıkları bölgedeki bir soyula ait olan ineğin sütünü çalarak yeni bir yaşam kurma mücadelesine odaklanıyor.

710

Men (2022): Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu ve Gayle Rankin gibi oyuncuların izleyici karşısına çıktığı Men, yaşadığı trajedinin ardından İngiltere kırsalında tatile çıkan bir kadının gittiği yerde gizemli bir adam veya bir “şey” tarafından takip edilmesiyle başlayan gerilim dolu bir hikayeyi ekrana getiriyor.

810

To Die For – Sonsuz İhtiras (1995): Yönetmenliğini Amerikalı sinemacı Gus Van Sant’ın üstlendiği 1995 yapımı To Die For, kadrosunda dünyaca ünlü oyuncuların bulunduğu bir klasik. Film Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, Casey Affleck ve Illeana Douglas gibi önemli oyuncuları bir araya getiriyor. To Die For, küçük bir kasabada yaşayan ve yerel bir televizyon kanalında hava durumu sunucusu olan Suzanne isimli hırslı kadının (Nicole Kidman) ünlü olma takıntısını ve bu takıntının neden olduğu olayları konu ediniyor.

910

The Taking of Pelham One Two Three (1974): Walter Matthau, Robert Shaw, Martin Balsam ve Héctor Elizondo gibi oyuncuların beğeni toplayan performanslarıyla hatırlanan The Taking of Pelham One Two Three, New York metrosundaki insanları rehin alan ve taleplerinin yerine getirilmediği her yeni dakikada bir kişiyi öldüreceklerini söyleyen soyguncularla karşı verilen mücadeleyi beyaz perdeye taşıyor.

1010

I Am Not Madame Bovary (2016): 2016 yılında vizyona giren ve genel anlamda olumlu eleştiriler alan bu kara komedi filmi, kendisini aldatan eşinden boşanan fakat bu süreçte haksızlığa uğradığını düşünen bir kadının uzun soluklu hukuk savaşını ve ülkedeki bürokrasiye karşı verdiği mücadeleyi konu ediniyor. (Kaynak: Listelist, Mehmet Can Demir)