“Hafta sonu ne izlesek” diyenlere 8 film önerisi

28 Haziran 2024 21:24

110

“Hafta sonu ne izlesek” diyenlere 8 film önerisi

210

Hafta sonunda dinlenirken yapılabilecek en güzel şeylerden biri de elbette sinemanın araladığı büyülü dünyalara doğru bir yolculuğa çıkmak. Peki, ama bu kısa sürede hangi yapımları izlemeli, hangi yönetmenlere şans vermeliyiz? İşte Listelist’in hazırladığı listeye göre hafta sonu izlenebilecek 8 film:

310

1. Jeff, Who Lives at Home (2011) IMDB: 6.4 | Prömiyerini 2011 yılında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan filmin başrollerini Jason Segel ve Ed Helms üstleniyor. Film, otuzlu yaşlarında işsiz ve amaçsız bir insan olan Jeff (Jason Segel) adındaki bir adamın hikayesini anlatıyor. Jeff, Who Lives at Home annesi Sharon (Susan Sarandon) ile yaşayan ve amaçsız bir hayat süren Jeff (Jason Segel) ile evliliğinde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan Pat (Ed Helms) isimli kardeşinin maceralarını konu ediniyor.

410

2. Easy A (2010) IMDB: 7.0 | Son dönemin en popüler oyuncularından biri olan Emma Stone’un başrolde yer aldığı aldığı ilk yapımlardan biri olan Easy A, film önerileri listemizin ikinci sırasında. Amerikalı sinemacı Will Gluck imzası taşıyan bu gençlik komedisi, Olive Penderghast (Emma Stone) isimli sıradan bir lise öğrencisinin okulda popüler olmak için dedikodunun gücünden faydalanmaya karar vermesiyle kötü bir üne kavuşmasını ve sonrasında yaşanan olayları ekrana getiriyor.

510

3. Sleepless in Seattle (1993) IMDB: 6.8 | Başrollerini Tom Hanks ve Meg Ryan’ın paylaştığı, Nora Ephron tarafından yönetilen Sleepless in Seattle zamansız bir romantik komedi filmi. Sleepless in Seattle, eşinin ölümünden sonra oğlu Jonah ile Seattle’a taşınan Sam Baldwin (Tom Hanks) isimli adamın öyküsünü izleyicilerle buluşturuyor. Noel arifesinde oğlunun, bir radyo programını arayarak babasının yalnız olduğunu ve yeni bir eşe ihtiyacı olduğunu söylemesi ile hayatı değişen Sam ile Annie (Meg Ryan) arasındaki ilişki ise aşk, kayıp, yeniden başlama ve kader gibi temaları başarıyla işleyen filmin temel anlatısını oluşturuyor.

610

4. Abigail (2024) IMDB: 6.6 | Amerikalı yönetmenler Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett imzası taşıyan Abigail, özellikle korku-gerilim türünden hoşlanan okuyucularımızın göz atması gereken bir yapım. Oyuncu kadrosunda Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, Will Catlett, Kevin Durand, Angus Cloud ve Alisha Weir gibi isimlerin bulunduğu yapım, fidye için yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden birinin 12 yaşındaki kızını kaçıran ve izole bir malikânede tutsak eden bir grup suçlunun hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor.

710

5. 107 Mothers (2021) IMDB: 7.0 | Slovakya, Çekya ve Ukrayna ortak yapımı bu yarı belgesel film, Péter Kerekes imzası taşıyor. Son derece duygusal bir hikâyeyi izleyicilerle buluşturan film Ukrayna’nın Odessa kentindeki, çocuklarının üç yaşına kadar anneleri ile kalabildikleri bir kadın cezaevindeki hayatlara ve olaylara mercek tutuyor.

810

6. Captain Volkonogov Escaped (2021) IMDB: 7.3 ¬| Türkiye’de Yüzbaşı Volkonogov Kaçtı adıyla gösterime giren film, Sovyet Gizli Polis teşkilatında çalışan ve örnek bir yurttaş olarak gösterilen Volkonogov’un bir gün aniden suçlu ilan edilmesiyle gelişen olaylara odaklanıyor. Bu dikkat çekici filmin oyuncu kadrosunda ise Yuri Borisov, Timofey Tribuntsev, Aleksandr Yatsenko, Nikita Kukushkin ve Vladimir Epifantsev gibi isimler yer alıyor.

910

7. Fractured (2019) IMDB: 6.5 | Amerikalı yönetmen Brad Anderson imzalı 2019 yapımı psikolojik gerilim filminin oyuncu kadrosu Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky, Adjoa Andoh ve Lucy Capri gibi isimlerden oluşuyor. Fractured, birlikte çıktıkları bir yolculuk sırasında eşi ile küçük kızı birdenbire ortadan kaybolan Ray Monroe isimli adamın (Sam Worthington) ailesini bulmak için verdiği olağanüstü mücadeleyi konu alıyor.

1010

8. The Ruthless (2019) IMDB: 6.2 | Film önerileri listesinin son sırasında İtalyan sinemacı Riccardo Scamarcio imzalı The Ruthless yer alıyor. Riccardo Scamarcio, Sara Serraiocco, Alessio Praticò, Alessandro Tedeschi, Marie-Ange Casta ve Sara Cardinaletti gibi isimlerin izleyici karşısına çıktığı film, 1980’lerin Milano’sunda yaşayan Santa Russo isimli asi bir gencin suç dünyasının zirvesine tırmanma hikayesini konu ediniyor.