Hafta sonu için 10 film önerisi

Hafta sonunu değerlendirmek için 10 film önerisi listelendi. İşte, o filmler:

09 Ekim 2022 10:52

111

HAFTA SONU İÇİN 10 FİLM ÖNERİSİ

211

1. Wrong Cops (2013) – IMDB: 5.9: Quentin Dupieux tarafından yazılan ve yönetilen 2013 yapımı bağımsız komedi filmi Wrong Cops, 2013 Sundance Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştirmiş bir Fransa-Amerika ortak yapımıdır. Éric Judor, Mark Burnham, Arden Myrin, Steve Little, Jack Plotnick, Ray Wise, Kurt Fuller, Eric Wareheim, Grace Zabriskie ve ünlü metalci Marilyn Manson’dan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahiptir.

311

2. The Clouds of Sils Maria (2014) – IMDB: 6.7: Bir uzun metrajlı dram filmi olan Clouds of Sils Maria, 23 Mayıs 2014’te 2014 Cannes Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde Altın Palmiye için yarışmak üzere aday gösterildi ve ayrıca Toronto Uluslararası Film Festivali ve New York Film Festivali’nde de gösterimleri yapıldı. Film genel anlamıyla eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Film, Aralık 2014’te En İyi Film Louis Delluc Ödülü’nü kazandı ve Şubat 2015’te Kristen Stewart’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında César Ödülü’nü kazandırdı.

411

3. Golden Glove – Altın Eldiven (2019) – IMDB: 6.7: 70’lerin başında fuhuş sektöründeki kadınların parçalanmış vücut parçalarını çatı katındaki dairesinde saklayan Hamburg seri katili Fritz Honka’nın ürkütücü hayatını detaylarıyla gün yüzüne çıkaran Golden Glove, bizleri derinden iç karartıcı bir dünyaya tanık ediyor. İnsanlar evinden gelen kokudan şikayet edince, aynı zamanda radikal bir ırkçı olan Honka, alt katında yaşayan Yunan Gastarbeiter ailesini suçlamıştır.

511

4. Dracula (1992) – IMDB: 7.4: Dracula’nın bu versiyonu, Bram Stoker’ın klasik romanına yakından dayanmaktadır. Genç avukat Jonathan Harker, Doğu Avrupa’nın sislerle dolu yollarını aşarak Karpat dağlarındaki kasvetli bir şatoya gönderilir. Harker’ın nişanlısı Mina Murray’in bir fotoğrafını görerek Londra’ya seyahat eden ölümsüz vampir Drakula tarafından yakalanır ve hapsedilir. Britanya’da Drakula, Mina’nın en yakın arkadaşı Lucy Westenra’nın hayatını tüketen bir baştan çıkarma ve terör saltanatı başlatır. Lucy’nin arkadaşları Drakula’yı uzaklaştırmak için bir araya gelir.

611

5. Buffalo ’66 (1998) – IMDB: 7.4: Yer; Buffalo, New York… Otuzlu yaşlardaki Billy Brown, şimdiye kadar nispeten tatmin edici olmayan bir hayat sürdü. En mutlu zamanları, iyi olduğu bir oyun olan bowling salonunda geçiyor. Hayattaki sorunlarının çoğu faturalarıdır. Babası Jimmy’nin pasif agresifliği, kişiliğinde önemli bir özellik olan Billy’ye de geçmiştir. Birikmiş faturaları dolaylı olarak, az önce serbest bırakıldığı beş yıllık hapis cezasıyla ilgilidir. Bu, tekrardan özgürleştiği ilk gününde Billy’nin yerine getirmesi gereken iki genel görevi vardır: ailesini ziyaret etmek ve hapsedilmesinden sorumlu tuttuğu kişiyi öldürmek. Billy, federal hükümet için şehir dışında çalıştığını ve evli olduğunu söyleyerek, ailesine hapishanede olduğu süreç konusunda yalan söylemiştir. Onları ziyaret ettiğinde oyuna devam etmeyi ve onlara “aslında olmayan eşi” “Wendy”nin kendini iyi hissetmediğini ve otelde olduğunu söylemeyi planlıyor. Wendy’yi üretmek zorunda kalan Billy, şans eseri karşılaştığı genç bir kadını Wendy gibi davranması için kaçırır. O kadın yirmi sekiz yaşındaki Layla’dır. Billy’nin Layla ile geçirdiği zaman ve muhtemelen mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan bir kişiyle bir başka şans eseri karşılaşması, Billy’nin kaderini ve cinayetten hapiste daha uzun bir süre kalmaya mahkum olup olmadığını etkileyebilir.

711

6. The Hours – Saatler (2002) – IMDB: 7.5: 1923’te İngiltere’de hasta romancı Virginia Woolf (Nicole Kidman), doktorların ve ailesinin gözetimi altında “Mrs. Dalloway” adlı romanını yazmaya başlıyor. 1951 Los Angeles, California’da, Laura Brown (Julianne Moore), kocasının doğum gününü planlayan, ancak Woolf’un romanını okumakla meşgul olan hamile bir ev hanımıdır. 2001 New York’ta, Clarrisa Vaughan (Meryl Streep), AIDS’ten ölmekte olan bir yazar arkadaşı için bir ödül partisi planlayan lezbiyen bir yayıncıdır. Biri diğerini okurken, diğeri ise diğerinin okuduğunu yaşamaktadır.

811

7. 4 Months, 3 Weeks and 2 Days – 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün (2007) – IMDB: 7.9: Yer, Romanya; yıl, 1987. Çavuşesku rejimi yürürlüktedir; doğum kontrolü yasa dışıdır ve kürtaj ölümle cezalandırılan bir suçtur. Gabita (Laura Vasliu) istenmeyen bir hamileliğin neredeyse beşinci ayındadır ve uysal bir çaresizlik içinde, yasadışı bir kürtaj operasyonu yaptırabilmesine yardım edebilmesi için arkadaşı ve oda arkadaşı olan Otilia’nın (Anamaria Marinca) yanına döner. Talihsiz koşullar, iki kadını henüz tanımadıkları bir erkek kürtajcı olan Bebe’yi (Vlad Ivanov) kullanmaya zorlar. Hikayenin kasvetliliği, baskıcı bir diktatörlüğün alacakaranlık yıllarında karanlık bir sosyo-politik eleştiriyi ifade ediyor.

911

8. Time of the Gypsies – Çingeneler Zamanı (1988) – IMDB: 8.1: Perhan, telekinetik güçleri olan genç bir çingene çocuğudur. Zengin bir çingene olan Ahmed, köyü ziyaret eder ve Perhan’la birlikte İtalya’ya giderlerse kız kardeşine ihtiyacı olan tıbbi tedaviyi sağlayacağına söz verir. Perhan kısa süre sonra Ahmed’in ticari faaliyetlerinin oldukça karanlık olduğunu keşfeder ve kısa sürede Ahmed’in dünyasının içine sürüklenir.

1011

9. Nights of Cabiria – Cabiria’nın Geceleri (1957) – IMDB: 8.1: Cabiria; Roma’nın fakir bir bölgesinde yaşayan, küçük evinin sahibi, bir banka hesabı olan ve mucize hayalleri kuran genç bir kadındır. Eski erkek arkadaşı ondan 40.000 liret çalar ve neredeyse onu boğmaya teşebbüs eder. Via Veneto’daki bir film yıldızı Cabiria’yı evine götürür, Cabiria yerel bir tapınakta Meryem Ana’nın şefaatini ister; sonra onu gören bir muhasebeciyle tanışır, özlediği kimi duygularla ona yakınlaşır ve kur yapar. Kader buluşmalarına mı yol açmıştır? Bu nihayet onu olduğu gibi kabul eden bir adam mıdır?

1111

10. The Lives of Others – Başkalarının Hayatı (2006) – IMDB: 8.4: Gerd Wiesler, Doğu Alman gizli polisi Stasi’de bir görevlidir. Film, 1984’te Wiesler’in, birçok kişi tarafından sadık vatandaşın nihai örneği olarak kabul edilen Georg Dreyman’ın yazdığı bir oyuna katılmasıyla başlıyor. Wiesler, Dreyman’ın göründüğü kadar ideal olamayacağına ve gözetimin gerekli olduğuna inanıyordur. Kültür Bakanı bu teklifini kabul eder, ancak Wiesler, Bakanın Dreyman’ı bir rakip olarak gördüğünü ve ortağı Christa-Maria’ya şehvetle baktığını ancak daha sonra öğrenir. Onları dinlemeye ne kadar çok zaman harcarsa, onları o kadar önemsemeye başlar. Bir zamanlar katı olan Stasi görevlisi, hayatlarına olumlu bir şekilde müdahale etmeye ve mümkün olduğunda onları korumaya başlar. Bu işin sonunda, kendisini inanılmaz olayların ve durumların tam ortasında bulacaktır. | Kaynak: ListeList