Endonezya'dan Kazdağları'na, Amasya'dan Yeşil Yol'a Magma'nın Aralık sayısı çıktı

03 Aralık 2015 21:29

110

Magma Dergisi, 8. sayısında Kaz Dağları’nı kapağına taşıdı. Geçmişten efsaneler aktaran, şefkat ve şifa yayan Sarıkız Ana’nın yurdunda, Kaz Dağları’nın doğasını ve yaban hayatını inceledi. (Fotoğraf: Tolga Sezgin)

210

Endonezya’nın Wayang Adaları, yeşil yol, Amasya, Bavyera, pastaneler ise Magma’nın 8. sayısında yer alan konu başlıkları oldu. İşte fotoğraflarla Magma’nın yeni sayısı: (Fotoğraf: Yağız Karahan)

310

Göçebe geçmişin renkli geleneklerinden biri deve güreşi, her yıl aralık-mart ayları arası Ege ve Akdeniz kasabaları iddialı, keyifli ve coşkulu anlara sahne oluyor. Neşesi kadim zamanlarda kök bulan deve güreşi şenliklerinden benzersiz fotoğraflar... (Fotoğraf: Yağız Karahan)

410

Endonezya’nın Wayang Adaları, birbirine geçmiş adaların oluşturduğu bir labirent. Tropikal bitki örtüsünün kapladığı uçurumları, rüzgarlara bile kapalı sayısız koyları, kumsallarıyla masalsı bir manzara. Mavi labirentin derinliklerindeki rengarenk dünya...(Fotoğraf: Zafer Kızılkaya)

510

“İnsanı insan yapan nedir?” sorusunun yanıtını arayan Magma Baykuş Homo naledi aracılığıyla tüm insansılara ilişkin sırları sayfalarına taşıyor. Yazının başlığıysa “Mantık, Ocak, Alet, Ahlak”

610

Yeşilırmak’ın yardığı derin vadide, iki kıyıdaki dar hatlara yayılmıştır Amasya... Saadet Özen; kalesi, kaya mezarları, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalma görkemli anıtları, yalıboyu konakları, içinde yaşamaktan mutluluk duyan insanlarıyla Amasya’yı kaleme aldı. (Fotoğraf: Yusuf Aslan)

710

Masal dünyasından sevimli, minik köyler; berrak göller; dalgalar halinde yükselen tepeler... Hakan Öge, Alpler’in büyülü atmosferine açılan Almanya’nın Bavyera eyaletini fotoğrafladı. (Fotoğraf: Hakan Öge)

810

Doğu Karadeniz Dağları’nı tehdit eden Yeşil Yol dozerleri Kaçkar yaylalarında tedirginlik yarattı. Özcan Yüksek, Rize ve Artvin’in üç direnişçi kadınıyla konuştu. (Fotoğraf: Özcan Yüksek)

910

Rusya’ya, Polonya’ya, İran’a gittiler. Pastacılık, fırıncılık, lokantacılık öğrenip döndüler. Bugün Türkiye’den çok bilinen pastane ve fırınların sahipleri, işte o meslek yolcuları; Doğu Karadeniz’in en yüksek dağı Kaçkarlar’ı mesken tutmuş Hemşinliler. İki yüz yıl evvel dünyaya açılan Hemşinlilerin öyküsü (Fotoğraf: Uğur Biryol)

1010

Detaylı bilgi için: http://www.magmadergisi.com (Fotoğraf: Ahmet Karataş)