Ekonominin nabzı | Finans yazarlarının gündeminde ne var?

Ekonomi yazarlarının piyasadaki gelişmelere ilişkin analizlerini ve değerlendirmelerini, merak edilen sorulara ilişkin cevaplarını sizler için derledik. İşte ekonomi yazarlarının bugün yazdığı yazılardan öne çıkanlar...

04 Haziran 2024 09:18

14

Alaattin Aktaş - Ekonomim: Yıllık oranın düşmeye başlaması da enflasyonun düşmesi olacak, böyle kabul edilecek. Sanırsınız ki enflasyon belasının üstesinden gelinecek, vatandaşın alım gücü iyileşecek. Son on iki ayın oranlarının birikimli toplamından ibaret olan yıllık enflasyondan geçen yılın yüksek oranı çıkacak, onun yerine düşük bir oran girecek; hepsi bu, hepsi!

24

Naki Bakır - Dünya: Mayıs ayı enflasyonu beklentilerin biraz üzerinde geldi; beş aylık enflasyonla memur ve emeklilerin ikinci yarı zammı büyük oranda belirirken, yıllık bazda enflasyon mayıs sonu itibarıyla son on sekiz ayın zirvesini gördü. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre Türetici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) aylık artış yüzde 3,37 olarak gerçekleşti.

34

Murat Muratoğlu - Sözcü: Hâlâ bu seneyi atlatırsanız seneye kralız muhabbeti... Bugüne kadar yapılan benzer açıklamalarda ileriye dönük tek bir öngörünün ve hedefin tutturamamış olması enteresan tabii... Klasiktir dayı taktiğidir... Sürekli "kazanım" kısmını ileriye ertelenir. Hiçbir şey yapmasan, bugün tatile çıkıp Aralık'ta geri gelip koltuğuna otursan o enflasyon yine düşecek zaten...

44

Erdal Sağlam - 10Haber: Mayıs ayı enflasyon rakamı beklentilerin üzerinde, yıllık yüzde 75.5 açıklandı. Bakan Mehmet Şimşek'in uzun süredir söylediği gibi "en kötüsü geride kaldı" denebilir ama enflasyonla mücadelede en zorlu kısım, asıl şimdi başlıyor.