Ekonominin nabzı | Finans yazarlarının gündeminde ne var?

Ekonomi yazarlarının piyasadaki gelişmelere ilişkin analizlerini ve değerlendirmelerini, merak edilen sorulara ilişkin cevaplarını sizler için derledik. İşte ekonomi yazarlarının bugün yazdığı yazılardan öne çıkanlar...

24 Mayıs 2024 09:54

14

Alaattin Aktaş - Ekonomim: Bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Bakın; doğrudur yanlıştır, sonra başımıza bela olur olmaz; bütün bunlar bir yana, Merkez Bankası yine üstüne basa basa, ısrarla “Türk parası reel olarak değer kazanacak” diyor. Bu yaklaşımın kısa vadede değişeceğini pek beklememek gerekiyor.

24

Naki Bakır - Dünya: Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliği ile her ay yapılan Tüketici Eğilim Anketinin mayıs ayı sonuçları yayımlandı. Bu anket ile hesaplanan ve tüketicilerin genel güven düzeyini yansıtan Tüketici Güven Endeksinin nisanda 80,46 olan düzeyi mayısta yüzde 0,1’lik bir artışla 80,51 oldu.

34

Murat Muratoğlu - Sözcü: Koskoca bir ülkede hem para politikası kararlarını hem de market fiyatlarını aynı kişi belirlemez. Ben bu iktidarı tanıyorsam sonbahar gibi kaşınmaya başlar, yıl sonuna kadar mutlaka indirim yaparlar. Kendini dizginleyemez!

44

Erdal Sağlam - 10Haber: Merkez Bankası'nın dünkü makroihtiyati tedbir kararları, bankanın sıkı duruş kararlılığını göstermesi olarak yorumlandı. Bu kararların piyasaları da tatmin ettiğini söyleyebiliriz. Daha dün Merkez Bankası piyasadan 510 milyar lira daha çekti.