Dünyanın kar görmeyen en sıcak 5 ülkesi

Bu ülkeler yüksek sıcaklıkları nedeniyle hiç kar görmüyor. İşte o 5 ülke...

01 Haziran 2024 14:55

16

DÜNYANIN KAR GÖRMEYEN EN SICAK 5 ÜLKESİ

26

1. Guam | Ekvatora daha yakın olduğu için sıcaklık aralığı da bir o kadar yüksek olan Guam, sene içerisinde hiç kar görmemektedir. Adada görülen en düşük sıcaklık 65 derecedir. Yıl boyunca sıcak ve güneşli olan ada, Pasifik Okyanusu’nda bulunduğu konumu nedeniyle sürekli ılık hava koşullarına sahiptir. Guam’daki en turistik lokasyonlar; Puntan Dos Amantes, Tumon Plajı, Chamorro Köyüdür.

36

2. Mısır | Mısır’da bulunan Sahra Çölü nedeniyle Kahire’nin kar yağışı almayacağı düşünülür. Ancak çöl iklimleri gerekli hava şartların sağlanması dahilinde kar yağış alabilmektedir. Geçmişte, çöl ve muson iklimleri gibi sıcak iklimlerde de kar yağışı gözlemlendi. Fakat Kahire/Mısır özelinde değerlendirdiğimiz zaman ise bölgenin kuru iklimi nedeniyle kar yağışı gerçekleşemiyor.

46

3. Porto Riko | Ülkenin hiçbir bölgesinde kar yağışına rastlayamayacağınız Porto Riko, ekvatora yakınlığı nedeniyle doğrudan güneş alır. Bu nedenle asla kar yağışı alacak kadar soğuk olmaz. En soğuk dereceleri Ocak ve Şubat aylarında gören ülkede, sıcaklıklar minimum 19.50 dereceye kadar düşüyor.

56

4. Vanuatu | Plajları, tropikal iklimi ve aktif volkanları ile bilinen Vanuatu, popüler turizm merkezlerinden birisidir.Kayıtlara göre Vanuatu’ya tarihinde hiç kar yağmamamıştır. Yerli halk, geçimini çiftçilik yaparak sağladığı Vanuatu’daki en ilgi çekici yerler arasında; Yasur Dağı, Champagne Plajı, Millennium Mağarası bulunuyor.

66

5. Virgin Adaları | Virgin Adaları’ndaki St Thomas bölgesinde ortalama sıcaklık 73 dercedir. Gün içerisinde sıcaklıklar 88 derceye kadar yükselebilmektedir. Günümüze kadar kaydedilen en düşük sıcaklığın 55 derece olduğu Virgin Adaları’ndaki turistik yerlerden birkaçı; Magens Körfezi, Coral World Okyanus Plajı, Trunk Bay Plajıdır.