Dünyanın en büyük aktif yanardağı 38 yıl sonra patladı: Binlerce kişi manzarayla fotoğraf çekildi

ABD’nin Hawaii eyaletinde bulunan dünyanın en büyük aktif yanardağı Mauna Loa’da 38 yıl sonra patlama meydana gelmesi sonrası binlerce kişi akın etti. Volkanın çevresine gidenler fotoğraf çektirdi.

01 Aralık 2022 07:29

14

DÜNYANIN EN BÜYÜK AKTİF YANARDAĞI 38 YIL SONRA PATLADI: BİNLERCE KİŞİ MANZARAYLA FOTOĞRAF ÇEKİLDİ | ABD’nin Hawaii eyaletinde bulunan dünyanın en büyük aktif yanardağı Mauna Loa’da 38 yıl sonra patlama meydana gelmesi sonrası binlerce kişi akın etti. Volkanın çevresine gidenler fotoğraf çektirdi.

24

The Guardian’da yer alan habere göre, Hawaii’de bulunan aktif yanardağ Mauna Loa’da meydana gelen patlama sonrası gökyüzünden volkanik kül ve molozlar düştü. Büyük Ada’nın doğusu ve batısını birbirine bağlayan bir ana otoyol, binlerce meraklı insan için izleme noktası haline geldi. Binlerce araç yol kenarında durarak aktif yanardağın görünümünü izledi ve fotoğraf çektirdi.

34

Hawaii Volkan Gözlemevi’nden bilim insanı Ken Hon, yanardağdan lavların şu anki çıkış hızına bakıldığında bir lavın yola düşebileceği en yakın zamanın iki gün içinde olabileceğini söyledi. Yetkililer, lav akış yönünün hızla değişebilme ihtimaline karşı ada sakinlerinin olası bir tahliyeye ve en kötü senaryoya hazır olması gerektiğini belirtti.

44

Dünyanın en büyük aktif yanardağı 38 yıl sonra patladı: Binlerce kişi manzarayla fotoğraf çekildi