Dünya Kız Çocukları Günü'nün dünyadaki en büyük sürprizi Metin Akpınar oldu: 35 yaşında ikiz kızları olduğu ortaya çıktı!

Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evli olan Yeşilçam'ın ustalarından 82 yaşındaki Metin Akpınar'ın başka bir kadınla olan ilişkisinden bir kızı olduğu 35 yıl sonra ortaya çıktı. Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı Akseki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen babalık davası, tam da Dünya Kız Çocukları Günü’nde sonuçlandı. Duygu Nebioğlu’nun Sevgi Nebioğlu adında bir ikizi olduğu iddia edildi. Sevgi Nebioğlu'nun da ayrı bir dava açtığı, üzerinde gizlilik kararı olan bu davanın henüz sonuçlanmadığı belirtildi.

13 Ekim 2023 14:25

112

Dünya Kız Çocukları Günü'nün dünyadaki en büyük sürprizi Metin Akpınar oldu: 35 yaşında ikiz kızları olduğu ortaya çıktı!

212

Gizlilik kararının da kalkmasıyla birlikte dava ile ilgili detaylar gün yüzüne çıktı. Mahkeme kararı ile Akpınar'ın kızı olduğunun resmiyet kazandığını açıklayan Duygu Nebioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananları anlattı: "Benim adım Duygu Nebioğlu, 88 yılında Antalya'da yaşama tutundum. Dünya'nın varlığını talihsiz olaylar ile kavradım. Bebekliğim, çocukluğum zor şartlar altında geçti. 94 yılında Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinildim. Ailem tarafından topluma kazandırılmak için başlayan serüvenimin devamında biyolojik ailemin ve soy ağacımın merakına düştüm.

312

"Beni bağırana basmakta zorlandı" Bu düşünce beni Türk toplumuna mâl olmuş Sayın Metin Akpınar'a ulaştırdı, henüz 21 yaşında üniversite öğrencisi iken gerçeklerin karşında yoğun şaşkınlık hissiyle, hayranı olduğum sanatçının biyolojik babam olmasının mutluluğunu ne yazık ki yaşayamadım. Aldığım yetersiz sevgi nedeniyle beni bağırana basmakta zorlandığı için ağır travmalar yaşadım bu sebeple saygıdeğer avukatlarıma ulaştım.

412

"Babam olduğu resmiyete kavuşmuştur” Bugün avukatlarım Ferihan Polat ve Ahmet Furkan Uludağ sayesinde Metin Akpınar'ın babam olduğu Akseki Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile resmiyete kavuşmuştur. Adalet karşında tüm haklarımı koruma altına almış bulunuyoruz. Şaşkınım, yıllar sonra gelen mutluluk hayatımın ilk günü gibi oldu. Kamuoyuna bunu açıklamayı borç bilip sevgi ve barış içerisinde hareket edeceğimizi duyurmak istiyorum. Bu süreçte bana destek olan ve koşulsuz sevgi veren Nebioğlu aileme teşekkür ediyorum. Duyguluyum."

512

"Sevgi adlı ikizi olduğu iddiası" DNA raporuyla Metin Akpınar'ın babası olduğu kanıtlanan Duygu Nebioğlu'nun aynı zamanda bir de Sevgi adlı ikizi olduğu iddiası gündeme geldi. Sevgi Nebioğlu'nun da ayrı bir dava açtığı, üzerinde gizlilik kararı olan bu davanın henüz sonuçlanmadığı belirtiliyor.

612

Hikâye 35 yıl önce Metin Akpınar'ın İstanbul'da tanışıp birlikte olduğu kadının ikiz çocuk doğurmasıyla başladı. İddiaya göre, kadın, çocuklarını bir bakıcı kadına bıraktı. Ardından bakıcı kadının başına Duygu Nebioğlu’nun iddiasıyla "talihsiz olaylar" geldi. İkizler daha sonra devlet korumasına alındı. Antalya Akseki'de yaşayan öğretmen Özdener Nebioğlu ile eşi Emine Nebioğlu da çocukları olmadığı için 1994'te evlat edinmek üzere yurda başvurdu. Evlatlık olarak kendilerine verilecek Duygu'nun ikizi olduğunu öğrenen çift, iki kardeşi birden evlatlık edindi. Duygu ve Sevgi Nebioğlu, bu süreçte öz anneleriyle de görüştü. İkizler, 21 yaşına geldiklerinde annelerinden babalarının Metin Akpınar olduğunu öğrendi. Duygu Nebioğlu’nun bir gösterisine hayranı olarak katıldığı Metin Akpınar'ın saç telini elde ederek DNA testi yaptırdığı ve bu teste göre Metin Akpınar'ın babası olduğunun böyle ortaya çıktığı iddia edildi.

712

Nebioğlu, yaşadığı süreci ve dava açma nedenini Kanal D'de yayınlanan ve sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı "Neler Oluyor Hayatta" programında da anlattı.

812

İşte Nebioğlu’nun programdaki açıklamaları: "İnanılmaz bir linç yemeye başladım. Annem hakkında, Metin Akpınar hakkında… Sonuçta kendisi benim babamdır. Kendisini suçlayacak şekilde konuşmaları kabul etmiyorum. Kamuoyunun vermiş olduğu tepkiyi anlıyorum. Yorumları okumayı bıraktım. Dün geceyi de uykusuz geçirdim. Önce bunu kabullenmeye çalıştım, sonra babama ulaşmaya çalıştım. Kendisine ulaşmak hiç kolay olmadı."

912

"Dava açalı 1 yıl oldu" "Babama dava açalı 1 yıl oldu. Avukatlarım bana manevi güç verdiler. Ben onlar sayesinde bu davayı açabildim. Babamı çok ikna etmeye çalıştım. Uzun uzun konuşmalar da yaptık. Eminim o da beni yıpratmak istemedi. Elinde olmayan nedenlerle bazı şeyler yaşandı. Çocuk Esirgeme kurumundan çıktıktan sonra biz çok sevgi doluyduk. Adlarımızı biz kendimiz koyduk. Duygu’yu ben koydum, Sevgi’yi kardeşim koydu. Şu an basın yasağı olduğu için kardeşim hakkında konuşmak istemiyorum."

1012

"5 yıl boyunca benimle hiç iletişim kurmadı" "Önce TRT’de hayran-sanatçı görüşmesi yaptık. Aradan 5 yıl kadar süre geçti, biz kendisiyle akşam 07.00’de masaya oturduk, sabah 07.00’de masadan kalktık. Ben ona hikâyemi anlattım. Onun yaşadıklarını öğrenmek istedim. O gün beni bağrına bastı kendisi. Ben babamla daha çok görüşmek istedim, kırıldığım noktalar oldu. Zamanını ayıramıyor gibi hissettim, ya da onu rahatsız ediyormuşum gibi hissettim. Onunla görüşebilmek için inanılmaz mücadele verdim. 5 yıl boyunca benimle hiç iletişim kurmadı. Biz çalışanıyla konuştuk ilk olarak."

1112

“Vakit geçiremeyeceğimi anladım" "Kendisi belgesel çıkardı, kitap çıkardı, söyleşileri başladı. Babamdan imza aldım kitabına, hatıra olsun istedim. Bu 14 yıl boyunca senede 1 kez görüştük ama çok kısa görüştük. Arkadaşımın düğününe gitmiştim, ertesi gün babalar günüydü. Beraber çok güzel vakit geçirdik. Bana vakit ayırdı. İletişim kuramayacağımı, vakit geçiremeyeceğimi anladım. Senelerce onu korumak için sessiz kaldım. Ailemi korumak istedim. Kırıldım, öfkelendim… Bu olay çözülsün istedim. Babamı ikna edemedik, demek ki kendince özel sebepleri var. Babamın bir basın açıklaması yapıp beni tanıtmasını çok isterdim. İnsanlar beni neden eleştiriyor onu da anlamış değilim."

1212

"Para için yapmadım" "Paraymış, şuymuş buymuş… Beni büyüten aileden bana kalanlar benim hayatımı sürdürmeme yeter yani. Ben bunları para için yapmadım. Ben çok büyük bir hayvanseverim, çok büyük bir aktivistim. Çok sevdiğim köpeğimi kaybettim, babamla olan olaylar… Benim psikolojimi bozdu. Annem ile babam bizden uzak köyde yaşıyorlar. 2,5 yıl annemle babamla köyde dağda yaşadım. Sadece hayvanlarla iletişim kurdum. Sonra kimseye zarar vermeyecek şekilde bunu avukatlarımla konuşarak yol izledim."