Doktorlar ayak ağrıları için önerdi: İç mekanlarda ayakkabı giymelisiniz

Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte, daha fazla insan tüm gün çıplak ayakla dolaşmak zorunda kalıyor. Bu durumun daha fazla ayak ağrısına neden olmasıyla birlikte uzmanlar, iç mekanlarda ayakkabı giyilmesini öneriyor.

19 Nisan 2024 12:25

18

Doktorlar ayak ağrıları için önerdi: İç mekanlarda ayakkabı giymelisiniz

28

Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte, daha fazla insan tüm gün çıplak ayakla dolaşmak zorunda kalıyor. Bu durumun daha fazla ayak ağrısına neden olmasıyla birlikte uzmanlar, iç mekanlarda ayakkabı giyilmesini öneriyor.

38

Dr. Priya Parthasarathy, son birkaç yılda ayak ağrısı yaşayan insan sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi. Priya, ağrıları, zorlanmaları ve stres kırıklarını önlemenin basit yolunun iç mekanlarda ayakkabı giymek olduğunu belirtti. Priya, ayakkabı giymenin ağrılar konusunda çok büyük bir fark yarattığını da ekledi.

48

Ayak hastalıkları uzmanı Dr. Jackie Sutera, insanların evdeyken sert zeminlerde çıplak ayakla dolaşarak ne kadar zaman geçirdiklerini fark etmediklerini söyledi, “Kalkıp mutfakta gezinir, yemek pişirir, temizlik yapar ya da çamaşır yıkamak için koşturursunuz” dedi.

58

Uzmanlar sert zeminlerin herhangi bir destek veya şok emilimi sunmadığından, darbe ayak topuğunun ve topuğun altındaki ince yağ tabakasına çarptığını hatırlatarak ayak üzerinde tekrarlayan basıncın iltihaplanmaya neden olabileceğini söylüyor. Bu durumun Plantar fasiit (topuk dikeni) veya aşil tendiniti (Aşil tendonunun iltihaplanması) gibi daha büyük sorunlara yol açabilir.

68

Priya Parthasarathy, "Ağrılar yukarı doğru ilerleyerek dizlerde, kalçalarda ve sırtta da sorunlara neden olabilir. Kimsenin sürekli parke zeminlerde yürümesi gerekmiyor. Bu, yumuşak, çimenli arazide veya kumsalda yürümekten çok farklıdır. Sonuçta işlenmiş ahşap üzerinde yürüyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

78

Öte yandan çıplak ayakla dolaşmak bir şeylere takılma, mobilyalara çarpma veya ayak parmağınızı incitme ihtimalini artırır ve ayakkabı giymek, çıplak ayakla veya sadece çorap giyerek sahip olabileceğinizden daha fazla denge sağlayabilir. Uzmanlar ayak sağlığını korumak için sadece ayakkabı giymek yeterli olmadığını ve ayakkabı tabanlarının çok yıpranmış olması durumunda ayakkabıların değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

88

Podiatrik cerrah olan Dr. Nicole Brouyette, aynı şeyin ayakkabınızı tamamen ikiye bükebilmeniz için de geçerli olduğunu söyledi ve ekledi: “Herkesin ayağında doğal bir kavis vardır ya da düztaban iseler doğal bir kavise ihtiyaçları vardır. Ayakkabının bu özelliğe sahip olduğundan emin olmalısınız. Ayağın ortasında, alt kısmında biraz çıkıntı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Terlikler de iç mekanlarda iyi birer alternatif olabilirler fakat ihtiyacınız olan uygun desteği sağladığından emin olmalısınız. Mikroplardan endişe ediyorsanız, bunun da basit bir çözümü var; özellikle iç mekanlarda giymek için bir çift ayakkabı alın. Eve geldiğinizde dış mekan ayakkabılarınızı çıkarın ve iç mekan ayakkabılarınızı giyin.”