Çabuk bozulan besinleri nasıl saklamalıyız?

Youtube'daki 'Blossom' kanalı gıdaları uzun süre saklamak için en çok işe yarayan yöntemleri paylaştı.

19 Temmuz 2019 15:07

18

Soğanları nemden korumak için temiz bir külotlu çoraba sararak saklayabilirsiniz.

28

Yeşillikler için en doğru saklama yöntemi yıkadıktan sonra kurulayıp temiz bir beze sararak kilitler poşette veya saklama kabında saklamak.

38

Patateslerinizin nemden çiçeklenmesini önlemek için elmalarla birlikte saklayın.

48

Muzun çabuk yumuşayıp kararmasını önlemek için sap kısmını plastik poşete sarın.

58

Yumuşak peynirleri paketlerinden çıkarıp tuzlu suda bekletmek küflenmelerini önlüyor.

68

Karpuzun fazlasını bir kevgire koyup altına tabak yerleştirerek saklayabilirsiniz.

78

Sarımsakların küflenmesini engellemek için sarımsakları üstünde delikler açılmış bir kese kağıdında tutabilirsiniz.

88

Ununuzun böceklenmesini önlemek için saklama kabınızın içine birkaç defne yaprağı ekleyin.