Buzdolabından uzak tutmanız gereken besinler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, bazı besinlerin bozdolabında saklanmaması gerektiğini söyledi. İşte o besinler...

17 Nisan 2024 09:13

110

BUZDOLABINDAN UZAK TUTMANIZ GEREKEN BESİNLER

210

Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, yaz aylarında buzdolabının iç sıcaklığının sıfır derece ile eksi 4 derece arasında olması gerektiğini belirterek, "Derin dondurucunun ise -18 derece ile -23 derece arasında olmasında fayda var" diye konuştu.

310

Besinlerin bakterilerde üremesinin 10 derece altında yavaşladığını kaydeden Barış, 4 derecede ise durduğunu belirtti.

410

Olcay Barış, buzdolabında saklanmaması gereken üç besini ise şöyle sıraladı;

510

Patates

610

Sarımsak

710

Soğan

810

Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, sebze ve meyveleri poşetlerin içinde buzdolabına koyarken birkaç delik açılarak, nemlemmelerinin önüne geçilebileceğini belirterek, "Buzdolabında bazı meyve ve sebzelerin birbirlerine değememeleri için raflarının ayrı olması gerekiyor" diye konuştu.

910

Yumurtayı dolaba yıkamadan koymak gerektiğini söyleyen Barış, sözlerine şöyle devam etti: "Yumurtanın dışında koruyucu bir tabaka var. Bu tabaka yıkandığında kayboluyor. Yumurtadaki gözenekler daha da açık hale geliyor ve bakteriler o gözeneklerden yumurtanın içine girebiliyor. Yumurta, kendi kartonu içinde buzdolabında 5 haftaya kadar saklanabilir."

1010

Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, "Meyve ve sebzelere yapışan parazitler yıkama ile temizlenemezler. Bir leğene meyve veya sebzeleri koyduktan sonra su doldurarak içerisine bir yemek kaşığı sirke veya limon suyu katılır. 5 dakika bekletilir. İyice yıkandıktan sonra meyve veya sebzelere yapışan parazitler kendini limonlu veya sirkeli su ile bırakır. Tekrar bol suyla yıkanan meyve veya sebzeler parazitlerden arınmış olur" dedi. (Kaynak: Habertürk)