Bu adada sadece erkekler yaşıyor; bin yıldır tek bir kadın girmedi!

Yunanistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Aynoroz Adası, benzersiz bir kural ile dikkat çekiyor: adaya kadınların girmesi yasak

24 Mayıs 2024 08:21

17

BU ADADA SADECE ERKEKLER YAŞIYOR; BİN YILDIR TEK BİR KADIN GİRMEDİ!

27

Aynoroz adasına kadınların girmesi yasak! Aynoroz, manastır hayatının ve ruhani tefekkürün merkezi olarak, kadınların varlığının bu manevi ortamı bozabileceği inancıyla bu kuralı sürdürüyor.

37

Yunanistan'da Rus Ortodoks rahiplerinin neredeyse bin yıldır yaşadığı Aynoroz'daki Athos Dağı'na kadın girmesi 1045 yılından beri yasak. Ada içerisinde 2000 kişi yaşıyor ve hepsi erkek.

47

Resmi adı Aynoroz Özerk Keşişsel Devleti olan bu yer, Yunanistan toprakları içinde 390 kilometrekare bir alanda bulunuyor. Bölgeye kara yoluyla değil deniz yoluyla gidiliyor.

57

Bu bölgenin başlıca geçim kaynağı ise zeytin ve üzüm. Bölge ise 20 manastırı temsil eden 20 kişilik bir meclis ile yönetiliyor.

67

Kadınlar adaya giriş için izin alamıyor. Kadınlara karşı olan bu yasak bin yıldan uzun süredir yürürlükte. Kadınların adanın kıyısına 500 metre dahi yaklaşmasına izin verilmiyor.

77

Ada tek bir manastırdan oluşuyor demek yanlış olmaz. Hristiyan din adamlarının manastırda ettiği bekaret yeminini çiğnememesi için adaya kadın alınmaması en basit çözüm olarak düşünülmüş.