Bombalı saldırının sabahında İstiklal Caddesi'nden görüntüler

Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı

14 Kasım 2022 08:28

111

İstanbul Taksim’de 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından kapatılan İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı.

211

Her zaman kalabalık olan caddenin sakinliği dikkat çekti.

311

Sabah saatlerinde görüntülenen olay yerinde ise polis ekipleri nöbet tutmaya devam ediyo, basın mensupları sabah bültenlerine haber geçiyordu.

411

İstiklal Caddesi, dün 16.20'de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatıldı.

511

Bombalı saldırıda 6 kişi ölmüş, 81 kişi yaralandı.

611

Büyük bir alev eşliğinde meydana gelen bombalı saldırı, Taksim Meydanı'ndan Tünel istikametine doğru Demirören AVM'ye gelmeden, Mis Sokak'ın İstiklal Caddesi'ne açıldığı bölgede oldu.

711

Patlama, İstiklal Caddesi'nde Mango ve Colins mağazalarının açığındaki oturma banklı saksıların önünde meydana geldi, saksılı bankta oturan siyah kıyafetli ve kapüşonlu bir kişinin yanına poşet içinde bir paket yerleştirerek beklediği dikkat çekti.

811

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'nde inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu.

911

Soylu, "Daha önce 21 kişi gözaltına alınmıştı. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz" dedi.

1011

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi'nde bulunan banklar Beyoğlu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

1111

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.