Bir veli 23 Nisan’da özel kıyafet diktirme zorunluluğuna dikkat çekti: Parası olmayan ne yapsın?

23 Nisan’da bazı okulların törenler için öğrencilere özel olarak kıyafet diktirme zorunluluğu getirdiğini söyleyen bir veli, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda okulların getirdiği “kıyafet” zorunluluğuna tepki gösterdi.

23 Nisan 2024 14:27

14

Bir veli 23 Nisan’da özel kıyafet diktirme zorunluluğuna dikkat çekti: Parası olmayan ne yapsın?

24

Sosyal medyadan 23 Nisan gösterileri için okulların öğrencilerden özel kıyafet istediğini dile getiren bir velinin duruma tepki gösterdiği anlar gündem oldu.

34

Okulların 23 Nisan kıyafeti derdine düştüğünü ifade eden anne, "Atatürk 23 Nisan'ı sadece parası olan ailelerin çocuklarına mı hediye etti? Ben merak ediyorum. İnsanlar düşmüş tencerelerini nasıl kaynatacaklarının derdine, çocuğunun beslenmesine ne koyacağının derdine. Bunlar da düşmüş 23 Nisan kıyafet derdine. 'Yok şurayla anlaşma yaptık oradan alacaksınız, yok şu terziyle anlaşma yaptık şurya diktireceksiniz'” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

44

Veli, “Parası olmayan ne yapsın? Parası olan aileler alıyorlar çocuklarına kıyafeti çıkıyorlar gösteri yapıyorlar. Parası olmayanlar da böyle boynunu büküp izliyor. Yazık günah değil mi? Verin çocukların eline Türk bayrağı bir tane okul kıyafetleriyle çıksınlar. Gönüllerince eğlensinler. Bunları çocuklara yansıtmayın bari" ifadelerini kullandı.