Başkentlerden Türkiye'ye 29 Ekim mesajları

Birçok farklı ülke ve kurum, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünü kutladı...

29 Ekim 2022 12:03

115

Başkentlerden Türkiye'ye 29 Ekim mesajları

215

Birçok farklı ülke ve kurum, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünü kutladı...

315

ABD, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. kuruluş yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim'de bir tebrik mesajı yayımladı. Ads by Kiosked ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın imzasıyla yayımlanan mesajda, "Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkiler yaşamsal öneme sahiptir ve iki ülke arasındaki derin kültürel ve ticari bağların yanı sıra bölgesel ve küresel barışın, güvenliğin ve refahın geliştirilmesi doğrultusunda NATO Müttefikleri olarak birlikte yürüttüğümüz çalışmalara dayanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

415

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali sürerken "Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını takdirle karşılıyoruz" dedi. ABD Dışişleri Bakanı tebrik mesajında, "Bu özel günü biz de Türk dostlarımızla birlikte kutluyor ve aramızdaki köklü ve yakın bağlar için müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

515

Türkiye ile ilişkileri bu sene işleyen normalleşme sürecinin ardından tekrardan büyükelçi seviyesine çıkan İsrail, resmi Twitter hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Türkçe bir mesajla kutladı.

615

Ülkesi Rus işgali altında olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski de Türkçe bir tebrik mesajı yayımladı

715

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi. Mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdoğan ve Türk halkını şahsı ve Azerbaycan halkı adına kutlayan Aliyev, Türkiye'nin her gün biraz daha güçlenen, hızla gelişen ve uluslararası arenada söz sahibi olan en güçlü ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

815

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de Cumhuriyet Bayramı'nı Türkçe kutladı

915

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği

1015

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği

1115

Britanya'nın Ankara Büyükelçisi Ajay Sharma ve İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo

1215

AB Türkiye Delegasyonu

1315

NATO

1415

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği

1515

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği