Balığın faydaları saymakla bitmiyor ancak yanında ne yenip ne yenmemesi gerektiği ayrı bir tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Sezonunun da açılmasıyla balık tüketimi hakkında bilinmesi gereken bazı ayrıntılar şöyle:
24
Balığı yanında roka tüketmek çok yaygın bir alışkanlıktır. Ancak roka, özellikle kılçığıyla tüketilen küçük balıklardan gelecek kalsiyumun emilimini azaltabilir. Uzmanlar, kalsiyum alımına dikkat edenlerin balığı rokayla tüketmemesini öneriyor.
34
“Balığa limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?” tartışması sürerken uzmanlar limon sıkmanın sağlık açısından daha faydalı olduğunu söylüyor. Limondaki C vitamini balıktaki Omega-3’ün vücuttaki kullanımını arttırıyor.
44
Balığın yanında yoğurt ve ayran gibi ürünlerin tüketilmemesi gerektiği inancı yaygın olsa da uzmanlar bunun her zaman doğru olmadığını söylüyor. Balığın bayat olması durumunda yoğurt, balık proteinindeki histamin miktarını arttırıyor; bu da vücutta toksik etkiye neden oluyor. Fakat yediğiniz balık tazeyse yanında yoğurt ve ayran tüketmenin bir zararı yok.