Bakan Yanık: Çıtır Çıtır Felsefe serisindeki 7 kitap muzır ilan edilmiştir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, incelenen "Çıtır Çıtır Felsefe" serisiyle ilgili açıklama yaptı

03 Temmuz 2022 22:07

17

BAKAN YANIK: ÇITIR ÇITIR FELSEFE SERİSİNDEKİ 7 KİTAP MUZIR İLAN EDİLMİŞTİR

27

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Çıtır Çıtır Felsefe “ serisi ilgili, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

37

Bakan açıklamasında, “Çıtır Çıtır Felsefe, serisi incelenmiş ve tamamı değil içlerinde sakıncalı içerikler olduğu tespit edilen 7 kitap muzır ilan edilmiştir" dedi.

47

Açıklamasının devamında şunları söyledi: “Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurulumuz, alanında uzman kişilerden oluşur ve tek bir amacı vardır: Çocukları, fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine zarar verebilecek basılı yayınlardan korumak.

57

Muzır ilan edilmiş bir yayın çocuklar için zararlıdır ve bu sebeple çocuklara satılamaz, açıkta teşhir edilemez ve reklamı yapılamaz. Yetişkinlerin bu yayınlara erişimi ise kurulun görev alanı değildir.

67

Yazılı olan ve olmayan kaideler toplumumuzun kültürel kodlarını ortaya koymuştur. Çocuklarımızın gelişimine neyin muzır etki sizin şahsi fikirlerinize göre değil toplumsal normlara ve bilimsel tespitlere göre şekillenir.

77

Bazı yayınevlerinin ticari kaygıları veya bir takım köşe yazarlarının marjinal ideolojik tutumları Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nu etkileyemez. Son olarak şunun bilinmesini istiyorum, yapılan tezviratlara kulak asmadan, kanuni sorumluluğumuz çerçevesinde çocuklarımızı korumak için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz” .