Araştırma: Yapay zekâ, çocukluk travmalarını ortaya çıkarmak için kullanıldı

İngiltere’deki bilim insanları, yapay zekâdan oldukça dikkat çekici bir alanda faydalanmak için harekete geçti ve şaşırtıcı bir sonuç elde etti. Çalışma, travmanın genç bir beynin gelişimini değiştirdiğini ve problem çözme ve empati gibi alanları etkilediğini yapay zekâ aracılığıyla buldu.

26 Nisan 2024 15:46

16

Araştırma: Yapay zekâ, çocukluk travmalarını ortaya çıkarmak için kullanıldı

26

İngiltere’deki bilim insanları, yapay zekâdan oldukça dikkat çekici bir alanda faydalanmak için harekete geçti ve şaşırtıcı bir sonuç elde etmeyi başardı. Buna göre yapay zekâ travma tespiti çalışmalarında kullanılabiliyor.

36

İngiltere’deki Essex Üniversitesinden bilim insanları, bireylerin çocukluk travmalarını tespit etmek için yapay zekâ kullandı. İlgili çalışma kapsamında yapay zekâ, travmanın genç bir beynin gelişimini değiştirdiğini ve beyindeki problem çözme ve empati alanlarını etkilediğini tespit etti.

46

Bilim insanları, teknolojiyi yüzlerce kişinin beyin taramasın gerçekleştirmek ve elde edilen verileri değerlendirmek için kullandı. Araştırma, çocukluk travmalarının duyguları, empatiyi ve bedensel anlayışı nasıl yeniden şekillendirdiğini gözler önüne seriyor. Bununla birlikte yapay zekâ travma tespiti çalışması, çocukluk dönemlerinde travma yaşayan kişilerin öğrenme ve karar verme süreçlerinde önemli sorunlarla karşılaştığını ortaya çıkarıyor.

56

Yapay zekâ sayesinde değerlendirilen veriler, çocukluk travmalarının “kendine odaklanma ve problem çözmeyle” ilgili sinir ağlarında bozulmaya neden olduğunu gösteriyor.

66

Araştırma ekibinin başında bulunan Dr. Megan Klabunde konuyla ilgili olarak “Beyindeki iki büyük kümede net değişiklikler olduğunu gösterdik. Artık problem çözmenin ve kendine odaklanmanın etkilendiğini biliyoruz, bu da birinin duygularla mücadele edebileceği, ilişkiler kurabileceği ve hatta kendi bedenini anlayabileceği anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı. Kaynak: Sözcü