Araştırma: Ailece çıkılan seyahatler mutluluğu artırıyor

Yapılan araştırmalara göre ailece çıkılan seyahatler, mutluluğu ve huzuru artırıyor.

20 Ağustos 2022 10:44

18

ARAŞTIRMA: AİLECE ÇIKILAN SEYAHATLER MUTLULUĞU ARTIRIYOR

28

Araştırmalara göre, seyahat rotasını bilinçli bir şekilde seçmek yalnızca güzel bir yeri keşfetmenizi değil; aynı zamanda aile sağlığını ve mutluluğu da olumlu yönde etkiliyor.

38

National Geographic’in hazırladığı habere göre, aile olarak seyahat ederken mutluluğu ve huzuru artırmanın 4 yolu bulunuyor.

48

''NEDEN SEYAHAT EDİYORUM?'' - James Madison Üniversitesi Psikoloji bölümünden Jamie Kurtz, bir seyahati planlarken kişilerin her zaman “Neden bu geziye çıkmak istiyorum?” diye kendilerine sorması gerektiğini savunuyor. O mekânın neden seçildiğinin ve kişiyi nelerin mutlu edebileceğinin önceden belirlenmesi seyahatin daha güzel geçmesini sağlayabilir. Kurtz, gezi rehberi yerine kişilerin ailelerinin ilgileri ve arzularını dikkate almasını öneriyor. Bu, daha gerçekçi bir deneyim elde edilmesini sağlayabilir.

58

''DENEYİME ODAKLANILMALI'' - Yapılan araştırmalara göre, zamanı ve parayı elle tutulabilir şeyler yerine; deneyimlere harcamak, daha mutlu ediyor. Teksas Üniversitesi Psikoloji bölümünden Amit Kumar, seyahatten kazanılan deneyimlerin her şeyin üstünde olduğunu savunuyor. Amit Kumar, büyük bir televizyon almaktansa bir konsere katılmanın veya dalış yapmanın insanları daha mutlu ettiğini iddia ediyor. Bu nedenle aile ile yapılacak seyahat esnasında çok şey satın almak yerine; beraber yapılabilecek etkinlikler planlamaya çalışılması öneriliyor.

68

''BEYİN SAĞLIĞINI DA ETKİLİYOR'' - Aile ile çıkılan seyahat aynı zamanda beyin fonksiyonlarını da olumlu yönde etkiliyor. Pittsburgh Üniversitesi’nden Nöropsikolog Paul Nussbaum, “Psikolojik düzeyde seyahat etmek beyininize fayda sağlıyor” diyerek bilinmeyen mekânları keşfetmek ve yeni bir deneyimi öğrenmek gibi aktivitelerin, beyin sağlığı açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu savunuyor.

78

''GEZİNİN ANA ÖZNESİ AİLE OLMALI'' -

88

Nörobilim ve MR çalışmalarına göre, kurgusal hikâyeler beynin farklı bölümleri arasındaki bağlantının güçlenmesine sebep oluyor. Travel+Leisure dergisinin genel yayın yönetmeni Jacqui Gifford, bireylerin kendini bu hikâyelerdeki baş karakterler gibi hissetmesini öneriyor. Gifford’a göre, eğer çocuklar kendilerini hikâyenin baş kahramanı olarak görürse, seyahat anıları daha kalıcı olabilir. Bu anılar, aile içindeki huzur ve mutluluğun katlanarak artmasına sebep olacaktır. Kaynak: Ntv