Araç almayı düşünenleri ilgilendiriyor: Zararına satışlar başlayacak

23 Mayıs 2024 08:38

17

ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNENLER DİKKAT!

27

Geçmişte ABS, hava yastığı, ESP ve lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik donanımlarını mecburi hâle getiren Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu ‘Genel Güvenlik Yönetmeliği’ (GSR II), 7 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek.

37

Bu sayede, sürücülerin daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak. Bayiler yalnızca 2023 yılında yaptıkları toplam satışların yüzde 10’u kadar GSR II uyumlu olmayan otomobil satabilecek.

47

Sektör temsilcileri konuyla ilgili şöyle konuştu:

57

“Sektör olarak satışların yavaşladığı bir döneme girdik. Ancak otomobil markaları 7 Temmuz’a kadar ellerinde kalan araçları satabilmek adına zararına bile kampanya yapıyorlar.

67

Stokların eritilmesi için yapılan kampanyalar mayıs ve haziran ayı satışlarına olumlu yansıyacaktır. 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi için yetkililer ile görüşüyoruz, fakat takvim de bir yandan işliyor. Bu süreç tamamlanınca pazardaki satışların düşeceğini düşünüyorum. Bunda, enflasyonu düşürme önlemleri etkili olacaktır”

77

7 Temmuz süreci otomotiv sektöründe pek olumlu karşılanmadı. Güvenlik şartlarının satışları düşüreceği korkusu yaşanıyor. (KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ)