AKOM ve Meteoroloji uyarmıştı; İstanbul'da sağanak yağış başladı

28 Ağustos 2024 11:17

121

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'un birçok bölgesi için yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

221

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün 15.00'e kadar kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

321

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

421

AKOM'dan açıklama - AKOM'dan yapılan açıklamada da "İstanbul’un batısında etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın 15.00’e kadar batı ve kuzey kesimlerle birlikte boğaz çevresinde de kuvvetli şekilde devam etmesi beklenmektedir" denildi.

521

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

621

"İstanbulluların dikkatine! AKOM verisine göre İstanbul’un batısında etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın 15.00’e kadar batı ve kuzey kesimlerle birlikte boğaz çevresinde de kuvvetli şekilde devam etmesi beklenmektedir. "

721

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI - İstanbul Valiliği de sağanak ile ilgili açıklama yaptı.

821

Valiliğin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, “Meteoroloji’ye göre; Bugün İstanbul'un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü #sağanak yağış bekleniyor.  Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

921

Peş peşe gelen uyarıların ardından, İstanbul'un birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar başladı.

1021

İstanbul’da sağanak yağış nedeniyle bazı semtlerde cadde ve sokakları su bastı.

1121

Taksim’de kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan bazı semtlerde dolu yağdığı öğrenildi.

1221

Sultangazi'de cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yağış sonrası İsmetpaşa Caddesi göle döndü.

1321

Bahçelievler'de ise, sağanak yağış sonrası dolu etkisini gösterdi.

1421

Yağıştan yoğun olarak etkilenen ilçelerden Bahçelievler'de Kocasinan-Mahmutbey güzergahında bulunan ve yaklaşık 300 metrelik tünel uzunluğuna sahip Vali Recep Yazıcıoğlu alt geçidini su bastı.

1521

İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye, İBB ve Bahçelievler Belediyesi ekipleri yaklaşık 1 metre yüksekliğe ulaşan suyun tahliye edilmesi için çalışmalara başladı.

1621

Çift yönlü olarak trafiğe kapanan yol ve çevresinde yoğun trafik oluştu.

1721

Sağanak yağış, Bayrampaşa'da da etkili oldu.

1821

Maltepe alt geçidinde araçlar su birikintisi içinde mahsur kaldı.

1921

Sağanak yağışın ardından alt geçitte mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları sürüyor.

2021

Araçların mahsur kaldığı anlar başka bir açıdan cep telefonu kamerasına yansıdı.

2121

İstanbul’un kuzeyinde etkili olan şiddetli yağış hava trafiğini de olumsuz etkiliyor. İstanbul’da etkili olan şiddetli yağmur ve elektrik yüklü CB bulutları nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Pilotlar, hava trafiğini düzenleyen kontrolörlere gördükleri olumsuz hava koşullarının olduğu koordinatlar konusunda bilgi veriyor.