ABD üniversiteleri Gazze protestolarıyla gündemde; öğrenciler ne istiyor?

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında Gazze protestosu gerginliği devam ederken, İsrail’in saldırılarına karşı öğrenci protestoları, diğer üniversitelerde de yayılmaya devam ediyor

26 Nisan 2024 09:17

110

ABD ÜNİVERSİTELERİ GAZZE PROTESTOLARIYLA GÜNDEMDE; ÖĞRENCİLER NE İSTİYOR?

210

Columbia Üniversitesi'nde başlayan eylemler, ABD'deki diğer üniversitelere de yayıldı. Washington’da bulunan George Washington Üniversitesi öğrencileri Gazze'deki saldırılara karşı çıkmak ve Filistinlilere destek gösterinde bulunmak amacıyla bir araya gelerek sloganlar attı.

310

Bu arada ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında Gazze protestosu gerginliği devam ediyor. Kampüs bahçesinde Gazze Dayanışma Kampı kuran öğrenciler İsrail’in saldırılarını karşı gösteri düzenledi.

410

New York Eyalet Üniversitesi bünyesinde bağlı Moda Teknoloji Enstitüsü (FIT) öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

510

Massachusetts eyaletinin Boston şehrinde bulunan Northeastern Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Harvard Avlusu'nda kamp kuran öğrencilere destek vermek amacıyla bir araya geldi.

610

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kamp kuran Stanford Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri kampüsteki White Plaza Meydanı'nda devam ediyor.

710

Üniversite yönetimi, Harvard Avlusu girişlerine astığı yazıda, çadır veya masa gibi binalara girişi kısıtlayacak eşyaların getirilmesi halinde bu eşyaları getirenlere disiplin cezası verilebileceğini açıkladı. Avluda çalışan öğrencilere yollanan e-postada ise avlunun "tedbirli davranmak ve toplumun güvenliğini ön planda tutmak" amacıyla cuma gününe kadar kapatıldığı aktarıldı.

810

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Berkeley Üniversitesi (UC Berkeley) kampüsünde kamp kuran öğrencilerin eylemleri devam ediyor.

910

North Carolina Üniversitesi öğrencilerinin, Charlotte şehrinde kampüs bahçesinde düzenlediği protesto gösterisi devam ediyor.

1010

Peki öğrenciler ne istiyor? İsrail-Hamas savaşını protesto eden öğrenciler, okulların İsrail'le mâli bağlarını kesmesini ve aylardır süren çatışmayı mümkün kılan şirketlerden el çekmesini talep ediyor.