2019'un öne çıkanları: İşte İmamoğlu'nun da bulunduğu Bloomberg 50 listesinden seçtiğimiz 10 isim

Bloomberg editörleri her alanın dikkati çeken isimlerini inceleyerek 2019’u 2019 yapan insanları listeledi. Listede insanların yanı sıra hızla tükenen bir hamburger çeşidi bile bulunuyor. Çeşitli mesleklerden yaptıkları projelerle, sanatlarıyla ya da söylemleriyle öne çıkan 50 ismin yer aldığı listede Türkiye’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bulunuyor. İşte Bloomberg’ün seçtiği 50 isimden sizin için seçtiğimiz 10'lu:

05 Aralık 2019 14:43

111

Bloomberg editörleri her alanın dikkati çeken isimlerini inceleyerek 2019’u 2019 yapan insanları listeledi. Çeşitli mesleklerden yaptıkları projelerle, sanatlarıyla ya da söylemleriyle öne çıkan 50 ismin yer aldığı listede Türkiye’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bulunuyor. İşte Bloomberg’ün seçtiği 50 isimden sizin için seçtiğimiz 10 kişi:

211

Greta Thunberg: 16 yaşındaki aktivist Greta Thunberg, İsveç Parlamentosu önünde başlattığı iklim grevlerini kısa sürede tüm dünyaya duyurarak küresel iklim krizinin sembol isimlerinden. Biri haline geldi.

311

Hong Kong’daki protestocular: Hong Kong’daki suçluların Çin’e iadesini öngören yasa tasarısını protesto etmek için başlayan fakat tasarı ‘öldüğü’ halde 6 aydır hızını kesmeden devam eden protestolarda 2 milyona yakın insanın katıldığı günler oldu.

411

Marek&Thomas Sekielski: Tell No One isimli belgesellerinin çıkışıyla Polonya’nın Katolik Kilisesi’nde yaşanan pedofili skandallarına ışık tutular. Belgeselin ardından Polonya hükümeti çocuklara cinsel istismar suçunun hapis süresini iki katına çıkardı.

511

David Marcus: Facebook’un kripto para birimi çıkarmasına yönelik pek çok tartışma olsa da kripto para birimi Libra’nın kurucularından David Marcus’la birlikte proje şimdiden 21’den fazla organizasyondan destek aldı ve 100’den fazla kişiden oluşan bir ekiple çalışmaya başladı.

611

ABD Kadın Futbol Takımı: 15.6 milyondan fazla ABD vatandaşı Haziran ayında ABD Milli Kadın Futbol Takımı’nın zaferini izledi.

711

Popeyes Tavuklu Sandviç: Zincir restoranın tavuklu sandviçlerinin 3 aylık stoğu 14 günde tükendi.

811

Jacinda Ardern: Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede yaşanan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından kısa süre içinde yarı otomatik ve saldırı tüfeklerinin yasaklanmasını sağladı.

911

Boris Jordan: Jordan kurduğu marihuana şirketi Curraleaf ile pazar değeri 2.5 milyar dolar olan ABD’nin en büyük esrar şirketi oldu.

1011

Phoebe Waller Bridge: Yapımcısı olduğu iki dizi Fleabag ve Killing Eve ile 20 Emmy Ödülü adaylığı sahibi oldu. Fleabag 6 ödül kazanırken Killing Eve bir Emmy ödülü aldı.

1111

Simone Biles: Biles, 25 madalyayla dünya spor şampiyonaları tarihinin en ödüllü atleti oldu.