Murat Ağırel, Yeniçağ’da kaleme aldığı yazısında, Sayıştay'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait raporlarındaki, Muğla Valiliği "Muğla'ya Hizmet Vakfı" ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ortak kuruluşu MUÇEV detayını yazdı.
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılması gereken, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki gayrimenkullerin kiraya verilirken yapılması gereken değerleme raporlarını bu yerleri kiralayan meşhur MUÇEV tarafından yaptırıldığını ortaya koyan Ağırel, “Yanisi şu, kendi kiralayacağı yerin değerini kendisi tespit ettirmiş, genel müdürlük de kabul etmiş” dedi.
Ağırel, “Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nü resmen, bir şirket olan MUÇEV yönetiyor. Aslında şunu yapıyorlar; böyle olunca Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nün mevzuatı, bağlayıcı hükümleri, şartları, denetimleri, Türkiye'nin doğal güzellikleri üzerindeki işlemleri, bir derme çatma şirket yapısıyla baypas ediliyor” ifadelerini kullandı.
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
- TIKLAYIN - Sayıştay raporundan: MUÇEV'e 'düşük' ücretten kira; eski bakanlara makam aracı; çevre talanına göz yumma
- TIKLAYIN - Muğla Valiliği'nden MUÇEV'in Marmaris ve Fethiye projeleri için "ÇED gerekli değildir" kararı
- TIKLAYIN - "MUÇEV’i kuran vakıflar kamu yararı gütmüyor"
- TIKLAYIN - MUÇEV'in Göcek'te inşa edeceği yat iskelesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı
- TIKLAYIN - CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban anlattı: Tezgâhın yeni adı MUÇEV
- TIKLAYIN - Sahillerin ihalesiz MUÇEV'e verilmesine siyasilerden tepki: Bakanlık, peşkeşe son versin!
- TIKLAYIN - 'MUÇEV' detayları ortaya çıkmaya devam ediyor: Muğla'da 25 dönümlük arazi ile Keşan'da 11 sahil de ihalesiz verilmiş
- TIKLAYIN - Hukukçu gözüyle Muğla'daki kıyıların kiralandığı MUÇEV: Şirketin gelir ve giderleri denetim dışı