Gündem

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'ten MHP'li isimlerle ilgili yeni iddia: Haluk Türk şahittir, "Sen bununla alakanı kes, biz onu öldürelim" dediler

02 Ekim 2024 11:29

T24 Haber Merkezi

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "timsah gözyaşları" sözlerine yanıt vererek, "Evladı olmayan, evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz" dedi. Anne Saniye Ateş, "İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım... Haluk Türk (Sinan Ateş'in arkadaşı) canlı şahididir. Ona gittiler. 'Sen bununla alakanı kes, biz onu öldürelim' diye" iddiasında bulundu.

Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in davası Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülmeye devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Ateş cinayetine ilişkin olarak, "Azmettirici ve katil arayanlar, timsah gözyaşları ile sabrımızı sınayanlar önce aynaya bakacaklar, şeref ve haysiyetleri el verdiği ölçüde konuşacaklar" demişti. Cinayetle ilgili MHP'li isimleri işaret eden Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i de hedef alan Bahçeli, "Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır" diye konuşmuştu. Saniye Ateş, MHP lideri Bahçeli'ye katıldığı Halk TV yayınında yanıt verdi. 

TIKLAYIN - Bahçeli'den Sinan Ateş davası çıkışı: Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın!

TIKLAYIN - MHP, Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulundu

"Evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz"

"Devlet Bahçeli'nin yüreği varsa istediği kanala çıksın karşılıklı konuşalım" diyen anne Saniye Ateş, şöyle konuştu:

"Ben anlatayım. O dinlesin. O da bana anlatsın. Ondan sonra bakalım kim haklıymış. Kim haksızmış o çünkü beni tanımıyor. Bir de benim göz benim gözyaşlarım timsah gözyaşıymış ya. Evladı olmayan, evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz.  Çünkü benim şu yürek yaramı bir ben bilirim. Evladımın acısından çok beni hiçbir şey acıtamaz. Yine söylüyorum oğlumun katilleri cezalarını bulsun. Bu adalet yerini bulsun şu yargının üzerinden herkes elini çeksin. Ağlayan anaların yüzü gülsün. 5 dakika sonra öleyim ben yaşamayayım. Ben yaşımı başımı almışım. Ben sağlığı olmayan bir insanım. Ben böbrek hastasıyım. Bir hafta önce spazm geçirdim ben. Ayakta zor duruyorum. İki kişi benim koluma girip beni böyle mahkemeye götürüyor. O şekilde mahkemeye gidiyorum. Göreceksiniz. Eğer ki bu devran böyle devam ederse benim sözüme gelecekler. Yarın o kadar anaların yürekleri yanacak diyecekler ki gerçekten Saniye Ateş haklıymış. Benim gözyaşım onların yüreklerine batsın.

"Benim hiçbir şeyden korkum yok"

Benim yandığım yerden yansınlar. O zaman anlarlar. Kesinlikle benim kurumla kuruluşla hiçbir işim yok. Hiç kimseye bir şey demiyorum. Ama içindekiler kimi koruyorlar? Korudukları kim? Ben buradan söylüyorum. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Bir canım var, Allah'a verecek. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım... Haluk Türk canlı şahididir. Ona gittiler. 'Sen bununla alakanı kes, biz onu öldürelim' diye." 

Saniye Ateş'in bahsettiği Haluk Türk kimdir? Cinayetle ilgili neler anlatmıştı?

Sinan Ateş'in yakın arkadaşı Haluk Türk'ün, cinayet soruşturmasında tanık olarak ifade verdiği, fakat ifadelerinin iddianameye girmediği ortaya çıkmıştı. Sinan Ateş'in son WhatsApp mesajını, ölmeden sadece on beş dakika önce “Abi geliyorum” şeklinde attığı Haluk Türk, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın kendisine “eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın elçisi olduğunu” belirterek “Sinan’ın kalemini kırdılar” dediğini söylemişti.

Haluk Türk “Bunların hepsi ifademde var” diyerek, Tolgahan Demirbaş ile görüşmesini şöyle anlatmıştı:

“Tolgahan Demirbaş benim yanıma geldi. Çok tedirgindi, ‘Abi beni yanlış anlama, seni teşkilattan bildiğim için yanına geldim’ dedi. Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz beni gönderdi, elçi olarak tayin etti. Sinan Ateş’in yanında durma, koruyup kollama, kalemini kırdılar. Bunu söylememi istediler. Ben de dedim ki ona ‘Bana bunu söylemiş olma, bu konuyu hiç açmamış ol, sana bunu kim söylüyorsa git onlara de ki ‘Sinan sahipsiz değil, Sinan Ateş’in yanında Haluk Türk duracakmış.’ İstiyorlar ki Sinan’ın yanında koruyup kollayan kimse olmasın, yalnızlaştıralım, tek kalsın istiyorlar. Bu şekilde bir cinayet olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Bunların hepsi ifademde var. Ama ifademi iddianameye bile koymadılar."

TIKLAYIN - Yakın arkadaşı Haluk Türk, Sinan Ateş ile öldürülmeden önce neler konuştuklarını anlattı

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

Bahçeli ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’ın cümlelerindeki benzerlik!

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.