Gündem

İsmail Saymaz: Mersin ve Pozantı'da atılan yumrukların izleri sürülseydi, ortak bir merkezden talimatlandırıldığı aydınlanacaktı

Saymaz, Ünel'in, Sinan Ateş aleyhinde yayınlanan bir yazıyı eleştirmesi üzerine hedef alındığını söyledi

26 Eylül 2024 09:11

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş suikasti ve Çağrı Ünel'e yapılan saldırının Mersin ve Pozantı'da ortak bir merkezden yönlendirildiğini vurguladı. Saymaz, savcılıkların bu saldırılar arasındaki bağlantıları yeterince araştırmaması nedeniyle, Sinan Ateş'in ölümüne ve Çağrı Ünel olayının çözümsüz kalmasına yol açtığını belirtti.

Saymaz, bugünkü köşesinde Sinan Ateş suikastinin 2016'dan bu yana süregelen bir saldırı dalgasının son halkası olduğunu anlattı. Savcılıkların, Sinan Ateş suikasti ile önceki saldırılar arasındaki örgütsel bağları araştırmaya yanaşmadığını vurguladı. Bu saldırıların faillerinin genellikle Ülkü Ocakları veya MHP ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Özellikle Mersin'de 15 Mart 2022'de eski Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e düzenlenen saldırıyı detaylandırdı. Ünel'in, Sinan Ateş aleyhinde yayınlanan bir yazıyı eleştirmesi üzerine hedef alındığını söyledi. Üç ilden gelen 11 kişilik bir ekibin Ünel'e saldırdığını anlattı. Ayrıca, aynı saldırganların daha önce 31 Mayıs 2021'de eski MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan'a Pozantı'da saldırdığını ifade etti.

Yazısında, WhatsApp yazışmalarına dayanarak bu saldırıların Ülkü Ocakları'nın üst düzey yöneticileri tarafından koordine edildiğini iddia etti. Mersin ve Pozantı'daki saldırıların izlerinin sürülmesi halinde, aynı ellere ait olduğu ve ortak bir merkezden talimatlandırıldığının ortaya çıkacağını vurguladı. Saymaz, bu bağlantıların zamanında aydınlatılması durumunda Sinan Ateş'in hayatta olabileceğini belirtti.

"Mersin ve Pozantı’daki yumruklar Sinan Ateş’e uzanıyor" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın.


T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.

 



"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele