Gündem

Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş davası kararı ardından ilk açıklama: Ayakçılar yargılandı azmettiriciler dışarda, hiçbir yere gitmiyorum!

"Adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim"

02 Ekim 2024 17:11

T24 Haber Merkezi

Sinan Ateş suikastı davasında kararın çıkmasının ardından Ayşe Ateş'ten ilk açıklama geldi. Adliye önünde açıklamalarda bulunan Ateş, "Yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. Hiçbir yere gitmiyorum; buradayım. Biz intikam değil, adalet istiyoruz" dedi.

Sinan Ateş suikastı davasında karar çıktı. Karara göre; sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt,  Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi avukat Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tolgahan Demirbaş ile beraber tetikçiyi İstanbul'a kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel "tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten" 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

TIKLAYIN-Sinan Ateş davasında karar!

Kararın ardından Ayşe Ateş, adliye binasının önünde açıklama yaptı. Yurt dışına gideceğine yönelik iddiaları "buradayım, hiçbir yere gitmiyorum" diyerek reddeden Ateş, şunları söyledi:

"Birisi kumpas yapıyorsa, kumpası onlar yapıyor. Pensilvanya elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşan azmettiricilerdir. Herkes kendi içinde hesaplaşsın. Biz onlardan itidal beklerken onlar oturdukları kürsülerden suçluları yargılatmamak için bize parmak sallıyorlar. O tehditlerin sonucunu bugün yaşadık. Biz intikam değil, adalet istiyoruz. Gerçek suçlular ceza alsın istiyoruz. Bizim hatamız adalet istemek mi? Sussaydık onlar çok mutlu olacaktı herhalde.  Onların 'Ayşe Ateş yurt dışına kaçacak' gibi hayalleri var. Hiçbir yere gitmiyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim.  Beklesinler bir daha ki dosyada görüşeceğiz onlarla"

"Diğer dosyanın davaya dönüşmemesi adına çabalıyorlar"

Bir gazetecinin "17 kişi hakkında devam eden bir soruşturma var, kovuşturmaya dönüşmesini bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Ayşe Ateş, "Bekliyoruz. Dönüşmemesi için çaba sarf ettikleri haberlerini alıyoruz. Ben de o dosyanın açılması için, iddianamenin yazılması ve onların yargılanması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Göreceğiz bakalım el mi yaman, bey mi yaman" yanıtını verdi.

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

Bahçeli ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’ın cümlelerindeki benzerlik!

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.