Politika

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Yalancı

Kılıçdaroğlu'nun "kaçış planı" açıklamasının yankıları sürüyor

25 Mayıs 2022 14:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Erdoğan ailesinin ABD'de kurulan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile 1 milyar lira kaçırdığını" öne sürerek kaçmaya hazırlandığını savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yalancı" diyerek tepki gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı "kaçış planın anatomisi" videosunun ardından iktidar kanadından tepkiler gelmeye devam ederken, Bakan Soylu da Twitter'dan Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi. 

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşarak, "Yalancı" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Erdoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu'nun "kaçış planı" açıklamasıyla ilgili yasal yollara başvuracak

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'de paravan bir vakıf kurulduğunu ve vakfın asıl yönetiminin Erdoğan ailesi üyelerine ait olduğunu iddia etmişti.

"Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pelsinvanya yaratma peşindeler" diyen CHP lideri, paravan vakfın başına Amerikan vatandaşını koyduklarını öne sürerek, para akışı için ENSAR ve TÜRGEV'i kullandıklarını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, halka seslenmiş, "Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, senin gidecek yerin yok" demişti.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: ABD'ye para akışı elimizde, paravan vakfın yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait!

TIKLAYIN - AKP'den Kılıçdaroğlu'na TÜRGEV ve Ensar yanıtı: İllegal yapılarmış gibi hedef gösteriyor; bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde

TIKLAYIN - TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Baştan sona FETÖ kumpasını andırıyor