Politika

İmamoğlu'na ''ahmak davası'' üzerinden adaylık soruldu, topu CHP toplantısına attı

24 Eylül 2024 14:18

T24 Ankara

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan ''ahmak'' davası ve partisinin kurmaylarının ceza onanırsa cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki açıklamalarına yönelik olarak; ''Ne yazık ki olmaması gereken bir davanın siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay cezasına dönüşen haliyle tam bir sefillik. Bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor. Bu konu siyasi doğal olarak da partiyi ilgilendiriyor. Genel başkanımız da tartışılmasını uygun gördü. Arkadaşlarımız görüşme halinde. Benim Emirgan'daki ofiste başka görüşmelerim vardı. Selamladım, teşekkür ettim. Onlar görüşme halinde şu an. Elbette daha sonra partimizin ortaya koyacağı düşünceyi genel başkanımız paylaşacaktır'' ifadelerini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Günaydın: İmamoğlu kararı onanırsa, erken seçimi 2026- 2027’ye bırakmadan memleketi seçime zorlayacak bir hale dönüştüreceğiz

Özgür Özel'den İmamoğlu'nun davasına dair açıklama: Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur

CHP, İmamoğlu için toplandı: Ekrem Bey'e siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir

''Ahmak'' davası için toplanıldı

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi’nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti. Belli aralıklarla konu hakkında bir araya gelen CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için bir kez daha toplandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Kent Lokantası'nın açılışına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakkında açılan ve siyasi yasak ihtimalini gündeme taşıyan ''ahmak davası''na ilişkin olarak da gündemi değerlendiren İmamoğlu, partisinin kurmaylarının cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak ise ''Genel başkanımız paylaşacaktır'' dedi. 

İmamoğlu'nun konuya dair yaptığı açıklamalar şöyle:

''Ne yazık ki olmaması gereken bir davanın siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay cezasına dönüşen haliyle tam bir sefillik. Bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor. Bu konu siyasi doğal olarak da partiyi ilgilendiriyor. Genel başkanımız da tartışılmasını uygun gördü. Arkadaşlarımız görüşme halinde. Benim Emirgan'daki ofiste başka görüşmelerim vardı. Selamladım, teşekkür ettim. Onlar görüşme halinde şu an. Elbette daha sonra partimizin ortaya koyacağı düşünceyi genel başkanımız paylaşacaktır.''

TIKLAYIN - Mansur Yavaş "Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" dedi, Yüksel Arslan görevinden istifa etti: Ben İmamoğlu’nu kastetmedim

Yerel seçimler öncesi "Mansur Yavaş'ı desteklemeliyiz" diyerek İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, CHP yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edilen sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelmişti. Arslan, paylaşımında, "Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Bağımsız milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim" sözleriyle paylaşıma tepki göstermiş ve  "Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" demişti. Yavaş'ın çıkışının ardından Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamıştı. 

"Proje çocuk" paylaşımı tartışılan Yüksel Arslan'dan yeni açıklama: Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş ediyorlar

''Proje çocuk'' yanıtı

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir" paylaşımı hakkında da görüşleri sorulan İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir" dedi.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?