TARİH

11 Nisan 2021

Geçmişten bugüne güllaç

Güllaç, Ramazan ile özdeşleşmiş kültürel bir öğe olsa da aslında daha fazlası. Araştırmalar güllacın tarihinin 7. yüzyıla uzandığını gösteriyor

Devamını Oku

TARİH

28 Mart 2021

Bir bayram ritüeli: Pırasa köftesi

Bu ikili kulağınıza ne kadar iştah açıcı geliyor bilmiyorum. Benim duyduğumda yüzüm gülüyor, kocaman aile sofralarımı hatırlıyorum

Devamını Oku

TARİH

14 Mart 2021

Hayatın tuzu biberi üzerine

Ne demişler: Yemekte tuz olmazsa en iyi yemek bile lezzetli değildir

Devamını Oku

TARİH

14 Şubat 2021

Geçmişten bugüne sürdürülebilir mutfak çözümleri

Anneanne, babaanne mutfakları bir başkadır. Çözümleri de!

Devamını Oku

TARİH

24 Ocak 2021

2021 yeme içme dünyasında bizi neler bekliyor?

Mutfakta geçen vakti azaltacak yeni çözümler her geçen gün artıyor. El yapımı makarnaların sos eşleşmeleriyle dolu bir kutu, yarı pişmiş şekilde eve ulaşan geriye sadece ısıtma ve tabaklama adımı kalan yemekler, kurabiye kitleri, sıcak şarap, kokteyl kitleri gibi hem eğlenceli hem de pratik çözümler online şekilde sunuluyor

Devamını Oku

TARİH

22 Kasım 2020

Madem dışarıdayız

"Evde restoran deneyimi" tabirini belli ki bu kış çok duyacağız. Olur da canınız evde keyif isterse belki Ara Baba'yı ararsınız, o hazırlar mezenizi

Devamını Oku

TARİH

18 Ekim 2020

Zaman tünelinde yolculuk: Pandeli

Lokantanın 25 senelik şefi Abdullah Sait Sevim, menüye gelenekseli koruyarak yeni dokunuşlar katan şef Bayram Karaçam ve 13 yaşından beri Hristo Bey ile çalışan Özay Çınar ile bir araya geldik ve bu yemek kültür mirası üzerine sohbet ettik

Devamını Oku

TARİH

04 Ekim 2020

Topiğin hikâyesi

Bu zahmetli lezzet, bayramlarda eski anıları tazelemek için yapılıyor ve mümkünse ev yapımı olanlar tercih ediliyor

Devamını Oku

TARİH

20 Eylül 2020

Sefarad Mutfağı'na giriş: Borekitas

Benim için bu mutfak ailemizin büyükleriyle var oldu ve kim bilir belki de ben bir yerinden tutmazsam kaybolacak

Devamını Oku

TARİH

30 Ağustos 2020

Bir adım geriden bakmak

Azınlık mutfakları, günümüzde ufak tefek malzeme modifikasyonlarına uğrasa da aktarımı gerçekleştirmek, gelenekleri sürdürmek için savaşıyor

Devamını Oku

TARİH

16 Ağustos 2020

Teselli yemekleri, yetiş imdadıma!

Bu yemeklerin neden rahatlattıklarına gelecek olursak: Yüksek yağ, şeker, tuz beynin ödül sistemini aktive ediyor, aklımızın bu comfort food'lara kaymasına engel olamıyoruz

Devamını Oku

TARİH

02 Ağustos 2020

Böyle sevileceğini kim tahmin ederdi?

Amoy ve çevresinde balıkların ve diğer deniz mahsüllerinin, baharat eklenerek fermante edildiği ve tuzlu balık turşusu suyu anlamına gelen bu sos, özellikle liman şehirlerine yanaşan gemilerle yavaş yavaş yayılmaya başlıyor ve 18. yüzyıl başlarında Malay yarımadası yani Malezya ve Singapur'un olduğu bölgeye ulaşıyor

Devamını Oku