TARİH

28 Haziran 2020

Bir doz nostalji: Ada vapuru

Yaz ayları geldi mi beni alır bir heyecan. Çocukluktan kalma bir duygu bu biliyorum. İçim kıpır kıpır. Tüm yıl iple çektiğim senenin en sevdiğim zamanı geldi demek: Ada zamanı

Devamını Oku

TARİH

21 Haziran 2020

Tabağımda ne var?

Üreticiden direkt eve teslim olacak sistemler kuruluyor, yerel üretime verilen önem artıyor ve ne yediğimizi biraz daha sorguluyoruz. Ne dersiniz, "Slow Food" hareketini büyütecek miyiz?

Devamını Oku

TARİH

14 Haziran 2020

Karantinanın son perdesinde mutfaktan sesleniyorum

Evde pişirip doğanın içinde tüketmeyeli epey olmuş. Belki de en son çocuktum bunu yaparken; sefertası veya dondurma kaplarına pilav ve köfte koyardı annem, deniz kenarında parklarda yerdim. Ah ne güzel zamanlardı…

Devamını Oku

TARİH

07 Haziran 2020

Gastronomide yeni normaller, ders çıkarmak serbest!

Her ne kadar dar bir kesime hitap etse de alınan kararlar ve trendler sektörde dalga dalga kelebek etkisi yaratıyor. Çıkarılacak dersler dünyaca ünlü şeflerden, ders alması ise sektöre kalmış

Devamını Oku