Koronavirüs

"Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan ileride" diyen Doç. Dr. Yusuf Savran: Sözlerim yanlış anlaşıldı, devlet büyüklerimden özür dilerim

30 Mart 2020 11:48

Geçtiğimiz hafta yayınladığı bir video ile Türkiye'nin vaka ve ölüm sayısı olarak İtalya'nın önünde olduğunu ve virüsün ‘evde kal’ çağrılarına uymayan vatandaşlar yüzünden çok ciddi yayılım alanı bulduğunu ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, “Sözlerim yanlış anlaşıldı; paniğe yol açtıysam tüm devlet büyüklerimden ve siz sevgili halkımdan özür dilerim” dedi.

Türkiye’deki Koronavirüs tablosundan İtalya'dan daha vahim olduğu değerlendirmesinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran yeni bir açıklama yaptı. Doç Dr. Savran, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Verdiğim mesajlar paniğe yol açtıysa tüm devlet büyüklerimden ve siz sevgili halkımdan özür dilerim” dedi.

İnsanların evde kalmasını sağlamak amacıyla açıklama yaptığını dile getiren Savran “Tüm dünyayı yıpratan bu sürecin İtalya’da ne kadar hızlı kontrolden çıktığını gördüm. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerini inceledim. Benzer bir senaryonun ülkemizde yaşanmaması adına ve halkımızı korumak adına böyle bir video çekmiştim. Ancak üzülerek görüyorum ki sosyal medyada konu çok farklı mecralara çekildi" diye konuştu.

"Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız süreci en başından beri titizlikle yürütmektedir. Ve bizlere ihtiyacımız olan tüm tıbbi malzeme ve moral desteğini vermektedir" diyen Doç Dr. Savran, "Bakanlığımızın tedavi algoritmaları ve bilimsel verilerine güvenim tamdır. Ülkesini ve milletini çok seven bir hekim olarak halkımızın sağlığını korumak adına evde kalmalarını sağlamak adına verdiğim mesajlar yanlış anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Doç. Dr. Yusuf Savran: Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan ileride; Türkiye işin ciddiyetinin farkında değil