Gündem

Rojin Kabaiş'in cesedini Van Gölü sahilinde bulan kişi konuştu: Kıyıya baktığımda ceset gibi bir şey vardı, bekçi arkadaşa gösterdim

15 Ekim 2024 19:17

T24 Haber Merkezi

Van'da, 27 Eylül'de kaybolan ve Van Gölü kenarında cansız yerde bulunan 21. sınıf üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'in cansız yerinde, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü yakınında bulunuyordu.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Candan Yıldız'ın yazısı -  Rojin Kabaiş'in babası şöyle konuştu: Kızımın yurda gelmediğini geç haber verdiler, şikayetçiyim

 

Kabaiş'in cenazesi, ekiplerle olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cenaze aracıyla Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Haber alan ailesi ve yakınları da Van Adlı Tıp Kurumu önüne geldi.

Kabaiş'in cansız ayrıldığını görerek ekiplere haber veren Mehmet Emin Anka, sahilde yürüdüğü sırada cenazeyi fark ettiğini söyledi.

Rojin Kabaiş'in cesedi bulundu

Anka, "Saat 10.00'da buraya bahçeyi sulamak için geldim. Sonra bekçi arkadaşlarıyla sahile indik. Bekçi basketbol potasının demirini düzeltirken ben kıyıya doğru geldim. Kıyıya baktığında cesedi gibi bir şey vardı. Bekçi arkadaşları gösterdim. O da cesedi olduğunu söyledi. Sonra jandarma haber verdiler, görevliler geldi." diye konuştu.

Site bekçisi Oktay Aycan da "Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkamadığını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda cesedin olduğunu anlayınca jandarma aradık." bilgi verdi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya   18 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesinin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu. Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip 25 Eylül günü yurda yerleşmişti.

27 Eylül günü ise yurtta yemek yemekten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere parçalanmış güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde sürekli eşofmanları olan ve turnikeden durma telefonla ilgilendiği görülen Rojin'den 18 acı haber geldi. Kabaiş'in cesedi Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Aramaların 13'üncü yıldönümü olan Van Gölü yönünde başlama vuruşu de bulunan Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama durdurma operasyonları devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde meydana gelen ihbarı üzerine bölgedeki ekipler sevk edildi.

Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi.

 

Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasinin yeni tehdidinin çözülmemiş muhalefet liderlerinin hapse atmaları

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, İtalya'da toplu cinsel saldırılara maruz kaldı

TIKLAYIN - CHP'li Emir, Savunma Sanayi'deki maaş alan adlarını açıkladı: Bakan yardımcıları da var

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekadan hukuk sistemine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN - Dışişleri'nde aşka yer yok mu, yoksa kadının adı yok mu?

TIKLAYIN - AKP Gençlik Kolları Başkanı, konserde genç kadının darp etti

TIKLAYIN - Türkiye'nin en zengin kadın sanatçıları belli oldu: İlk sırada kim var?

TIKLAYIN - Müsavat Dervişoğlu'ndan, Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Devlet Bahçeli'ye tepki: Gaflet ve dalalet

TIKLAYIN - Esra Erol'a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN - Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!