Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Dilan ve Engin Polat soruşturmasını yürüten, geçen ay basına bilgi sızdırdığı ve bir FETÖ imamı hakkında takipsizlik verdiği iddiasıyla Hakimler Savcılar Kurulu’nca Erzurum’a düz savcı olarak tayin edilen Gökalp Kökçü’nün eşi İrem Kökçü’nin 2004-2009 yılları arasında Adnan Hoca’nın müritleri arasında olduğunu yazdı. Saymaz, “Yıllarca Adnan Hoca’cıların avukatlığını yapmış. Adnan Hoca Davası’nda tanık olarak ifadesi alınan İrem Kökçü, örgütle Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz arasında temas kurduğunu söylüyor” dedi.
Saymaz, Avukat eş İrem Kökçü’nün Adnan Hoca’cılarla bağlantısı tespit edildiğini belirttiği yazısında şunları kaydetti:
“İddiaya göre İrem Kökçü, genç bir avukatken Adnan Hoca grubu içerisinde ‘Kız Kardeşler’ topluluğundaydı. Ardından örgüte bağlı Rota Hukuk Bürosu’nda görevlendirildi. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’le ilişkilenmek üzere talimat verildi. Öz’le temas kurdu. Önde gelen Adnan Hocacılardan Tarkan Yavaş ve Halil Hilmi Müftüoğlu’nu Öz’le tanıştırdı. Öz’le adliyede yapılan görüşmede, 1999’daki Adnan Hoca Ana Davası’nın Ergenekon tarafından açıldığı iddiasıyla dilekçeler verdiler. Adnan Hoca soruşturmasını yürüten dönemin Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, siyasetçi Emin Şirin ve Doğan Medya Grubu’nun Ergenekon kapsamına alınmasını önerdiler. Onlar istedi diye mi bilinmez... Saçan, Ergenekon’dan tutuklandı. Şirin ise tutuksuz yargılandı.
Kökçü, 2009 yılında Adnan Hocacılardan ayrıldığını söylüyor. Ancak örgütü tanıyanlar 2012-2013 yılına kadar kaldığını savunuyor. 2018’de soruşturma başladığında Adnan Oktar da dahil onlarca şüphelinin avukatı olarak Kökçü görünüyordu. Ve üzerine ifadeler verilmişti. Sanık Bilge Tok, 2015’te adliyede karşılaştığı İrem Kökçü’nün ‘Sana çok büyük hata yaptım. Vicdanen rahatsızım. Seni yönlendirdiğim kişiler örgütün kız bulma kişileriydi’ dediğini söylüyor. Tok, ‘Bildiklerini eksik anlatmış. Tekrar ifadesi alınmalı’ diye ekliyor.
Bir el değdi. Kökçü yargılanmaktan kurtarıldı. 2018’de İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde bilgi sahibi olarak ifadesi alındıktan sonra bırakıldı. Adnan Hoca Davası’na bakan hakimlerin Kökçü için ‘Normal şartlarda sanık olması gerekiyordu’ dediği, savcılığa ‘Niye sanık değil’ diye sorduğu ileri sürülüyor. Savcılığın Kökçü’yü perdelediği ileri sürülüyor. Acaba kim perdeledi? Savcı Kökçü’nün rolü var mı? Bu ihtimal soruşturma konusu olabilir.”
İrem Kökçü: Arkadaşlığım oldu ama içerisinde yer almadım
Saymaz’a konuşan İrem Kökçü, “O zamanlar daha dindar ve kapalıydılar. Ergenekon’a katılmak istediler. Öz’e gidip ifade verdik” dedi. Grubun üyesi değil, avukatı olduğunu belirterek “Ofiste kızlar çalışıyordu. Onlarla arkadaşlığım olmuştur ama içerisinde yer almadım” diyen İrem Kökçü, avukatlık yaptığı dosyada kız çocuklarının istismar edildiğine dair bulguları gördükten sonra grubun göründüğü gibi olmadığını, istismar edilenler olduğunu anlayıp istifa ettiğini iddia etti.
Gökalp Kökçü: “nanın, yeni öğrendim, bu algı benimle ilgili bir operasyon
Savcı Gökalp Kökçü de Saymaz’a yaptığı açıklamada, “eşinin geçmiş bağlantısını bilmediğini” söyledi. Kökçü, “İnanın, yeni öğrendim. 2008’de ayrılmış. Zaman geçmiş. Bu algı benimle ilgili bir operasyon. Evlenirken bilsem de fark etmezdi” dedi.
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
Savcı Gökalp Kökçü'nün görev yeri değiştirilmiştiAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat çifti, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında da yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün görev yeri Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından değiştirilmiş, Kökçü, HSK kararıyla Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atanmıştı. Görev yeri değişikliğinin nedeni takipsizlik kararıKRT'den Can Bursalı imzalı haberde HSK'nın 21 Aralık 2023'te yayınladığı mazeret kararnamesi ile Anadolu Savcılığı görevinden alınıp Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevlendirilen Gökalp Kökçü'nün görev yeri değişikliğinin nedeni, yabancı bir telefon edinerek kurduğu WhatsApp ağı ve "FETÖ İmamı" olduğu belirtilen Abdülkadir Ketenci hakkında verdiği takipsizlik kararı olarak yer aldı. Önceki gün ise Kökçü'nün Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından cezalandırılması talep edilerek hakkında bilgi sızdırmak ve "FETÖ İmamı" olduğu iddia edilen bir şüpheliye tahliye kararı vermekten başlatılan HSK soruşturmasında sona gelindi. Cezalandırılması talep edildiYürüttüğü soruşturmalarla ilgili bilgi sızdırmakla suçlanan Kökçü'nün verdiği takipsizlik kararı daha sonra yapılan itiraz üzerine kaldırılmıştı. Ketenci yargılanmış, etkin pişmanlıktan faydalandıktan sonra 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Takipsizlik kararını veren Kökçü hakkında HSK'de yürütülen soruşturmada da sona gelindi. Soruşturmayı yürüten HSK müfettişi, Kökçü'nün cezalandırılmasını talep etti. |