Gündem

Hakkında soruşturma başlatılan Fikri Sağlar'dan ilk açıklama: AKP 'hukuk reformuna' hız kesmeden devam ediyor

Sağlar, "Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" demişti

04 Ocak 2021 11:17

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'türbanlı hâkim' açıklaması gerekçesiyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, "AKP 'hukuk reformuna' hız kesmeden devam ediyor!" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir televizyon programında "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" sözleri gerekçesiyle eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Sağlar Twitter hesabından yaptığı açıklamayla soruşturmaya sert tepki gösterdi. Sağlar, paylaşımında şu ifadeleri kulladı: 

“AKP "hukuk reformuna" hız kesmeden devam ediyor! Onların düşünce özgürlüğünden rahatsız olması normal de, değirmene su taşımaktan, can suyu vermekten bahsedenlere şimdi ne diyeceğiz?”

TIKLAYIN | Fikri Sağlar'dan yeni açıklama: AKP, şeriat devleti hedefine Türkiye’yi adım adım sürüklüyor

TIKLAYIN | Fikri Sağlar: Düşüncelerim çarpıtılarak sosyal medyada bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor

TIKLAYIN | Erdoğan'dan 'Fikri Sağlar' açıklaması: Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, CHP zihniyetinin faşizan anlayışının yansımasıdır

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı bir programda başörtüsü hakkındaki görüşlerini dile getirmişti. "Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır" diyen Sağlar, "Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu'da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sağlar'ın sözleri hakkında "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler" ifadesini kullanmıştı.