Politika

HaberTürk yazarı: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu kendi koltuğuna oturtarak "Patron benim, yükselmek istiyorsan kimin yanında olacağını bileceksin" mesajı verdi

21 Aralık 2022 11:27

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı CHP grup toplantısını değerlendirdi. 

"Kılıçdaroğlu, konuşmasında çok rahat ve kürsü hakimiyeti yüksekti" diyen Aydemir, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu’nu kendi koltuğuna oturtarak şu mesajları verdiğini savundu:

"Patron benim. Genel başkan da benim. Buraya seni ben oturttum. Eğer yükselmek ve siyasi kariyerinde tırmanmak istiyorsan, önce durduğun yeri, kimin yanında yer alacağını bileceksin. Halk seni seviyor ama her şeyin bir zamanı var. Zamanı geldiğinde CHP’nin çok kıymetli genel başkanlık koltuğu da başbakanlık da cumhurbaşkanlığı da senin olabilir. Acele ve zamansız davranırsan bunların hepsini kaybedebilirsin. Ama bugün zaman, ayrılık gayrılık değil; birlik ve beraberlik günü…" 

İmamoğlu'nun çıkışta "Saraçhane düğümü çözüldü mü?" sorusuna "Düğüm yok ki" yanıtını verdiğini hatırlatan Aydemir, "En azından şimdilik gemici düğümü, bir hediye paketi kurdelesine dönüştürüldü. Küçük bir hamleyle çözülmesi daha kolay olacak..." yorumunu yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın.


TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan, "baba-oğul gibiyiz" diyen Kılıçdaroğlu hakkında açıklama: Gurur duydum

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu,  TBMM'deki makamında İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştü

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu böyle bitirdi: Herkes Bay Kemal'i beklesin